Gyümölcslébe áztatott vattagolyó és társai - Ezek a világ legbetegebb diétái

Nem akarjuk elhinni, hogy ezeket valaki kitalálta és ki is próbálta!

A világ legőrültebb súlycsökkentő módszerei

Ha azt hitted, diéták terén már mindent láttál, akkor ezt figyeld! Az emberek képesek olyan őrült módszereket kitalálni és alkalmazni, hogy a fülünk kettéáll. Cikkünkben összeszedtük a világ legbetegebb diétáit.

1. Csipkerózsika-diéta

A Csipkerózsika-diéta azon az elven alapul, hogy amíg alszunk, addig nem eszünk. Aki belevág, altatót vagy nyugtatót szed, így napközben is tud szundítani, ezzel pedig csökkenti a hízás, növeli a fogyás esélyét. Állítólag a Rock 'n' Roll királya, Elvis Presley is kipróbálta, ettől függetlenül szakemberek senkinek sem javasolják: rászokhatunk a gyógyszerekre és nőhet a szívbetegség, diabétesz kockázata.

2. Cigaretta-diéta

A cigaretta-diéta egy 1920-as években népszerű reklám miatt terjedt el, illetve azért, mert a cigiben lévő nikotin csökkenti az étvágyat. A Csipkerózsika módszerhez hasonlóan ez sem túlzottan egészséges, ugyanis lehet, hogy eltűnnek rólunk a felesleges kilók, ezzel egyidőben nő a cukorbetegség, a szívroham és a tüdőrák megjelenésének esélye.

3. Hallelujah-diéta

A Hallelujah-diéta szabályai szerint csak azokat a nyers gyümölcsöket és zöldségeket lehet fogyasztani, amikről a Bibliában is írtak. A rendkívül extrém fogyókúrának sok rajongója, de legalább ugyanennyi ellenzője akad, nem véletlenül: ilyen egyoldalú és tápanyaghiányos étkezés mellett lehetetlen erősnek és egészségesnek maradni.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak