Lifestyle

Ez a nassolnivaló bizonyítottan csökkenti a depresszió kockázatát

Egy friss kutatás összefüggést talált a depresszió kialakulása és egy híresen finom nassolnivaló között.

Nassolás mint megelőzés

A Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett kutatás szerint egy bizonyos magféle napi fogyasztása akár 17 %-kal alacsonyabb depressziós kockázatot eredményez – adta hírül a Healthline magazin. A felméréshez 13 500 olyan embert vontak be, akik önbevallásuk szerint nem szenvednek depresszióban és nem is szedtek antidepresszánst, valamint akik 2007 és 2020 között 37-73 évesek voltak. A vizsgálatban részt vevő személyek, akik naponta fogyasztottak egy adagot ebből a magféléből, a nagyjából öt évvel későbbi nyomon követéskor kisebb valószínűséggel szenvedtek depresszióban.

Az új kutatások feltárták, hogy táplálkozási szokásaink milyen mélyreható hatással vannak mentális egészségünkre, különösen a bél-agy kapcsolatra utalva, mondja Kelsey Costa regisztrált dietetikus. „Ezek az eredmények hangsúlyozzák, hogy táplálkozási döntéseink mennyire képesek irányítani mentális egészségünket, kiemelve a táplálkozás kulcsfontosságú szerepét pszichológiai jóllétünkben” – fogalmazott.

Na de melyik is ez a finomság? Részletek a galériában!

Fontos megjegyezni, hogy a hangulatzavarok oka vagy etiológiája multifaktoriális, és ritkán redukálható egyetlen tényezőre. Például azok, akik több magfélét esznek, más, az egészséget elősegítő magatartásformákat is tanúsíthatnak, mint például a testmozgás és a jó alváshigiénia, ami szintén csökkenti a hangulatzavarok kockázatát.
Kattints a további képekért!

Egy teljesen ártalmatlan, jól kinéző tetoválást akart magának a nő, ám nem nézett utána annak, hogy mit is jelent egyes körökben a fejjel lefelé fordított ananász…

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?
Lifestyle