Ez a gyümölcs káprázatosan olvasztja le rólad a plusz kilókat

Sokan félnek a gyümölcsöktől, hiszen cukortartalmuk miatt úgy tűnhet, keresztbe tehetnek a tökéletes testért folytatott harcunkban. A nyár kedvencét, a görögdinnyét cukortartalma miatt különösen sokan bírálják, pedig igazi aduász.

Az igazi nyári superfood

A görögdinnye igazi kincs, amit meg kell becsülni, hiszen az év folyamán mindössze 1-2 hónapig szezonális. Igazi frissítő a nyári hőségben, emellett pedig számos hasznos tápanyagot tartalmaz, amelyekre a szervezetnek szüksége van.

A dinnye rendkívül gazdag vitaminokban (többek között A-, B- és C-vitamint tartalmaz) és ásványi anyagokban, emellett pedig számos nyomelemet és értékes enzimet is tartalmaz. Magas a víztartalma, vagyis egy cikk dinnyével a nyáron elveszített folyadékot és könnyedén pótolhatjuk. Emellett komoly vízhajtó, ezáltal pedig vesetisztító hatása is van.

A görögdinnye igazi superfood

A benne található kálium, illetve magnézium segít a szív, és érrendszeri betegségek megelőzésében, illetve a koleszterinszintet is szabályozza.

A sárgarépához hasonlóan a görögdinnye nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, ami komoly szerepet játszik a szem védelmében.

Fotó: 123rf.com

Oldalak