Lifestyle

Az Európai Unió betiltja a nassolnivalót, amit a magyarok is imádnak - már nem sokáig találod meg a hazai boltok polcain

Sokakat el fog keseríteni az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) döntése.

A rák kialakulásának kockázatát is növelhetik

Nagyszabású vizsgálatot végzett az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) a különböző ízesítőaromák emberi egészséget befolyásoló hatásáról. A kutatás igazolta, hogy a széles körben használt mesterséges füstaromák akár a rák kockázatát is növelhetik - írja a Telegraph. Az EFSA felmérésének eredményére hivatkozva az Európai Unió betiltotta a füstölt szalonnás ízesítésű ételek forgalmazását.

Nyolc különböző füstaromával kapcsolatban is komoly aggályok merültek fel, ami azt jelenti, hogy hamarosan el fognak tűnni az üzletek polcairól azok a termékek, amik a szóban forgó összetevőket tartalmazzák. Mindez a magyarokat is hátrányosan érinti, ugyanis le kell mondanunk egy, hazánkban óriási népszerűség övezte nassolnivalóról is.

Nemsokára a magyar boltokból is eltűnnek a füstölt szalonnás ízesítésű csipszek.
Kattints a további képekért!

Csupán 10%-unk eszi meg zöldségből és gyümölcsből az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott mennyiséget, azaz a napi legalább 5 adag zöldséget és gyümölcsöt – mutatják a STADA Palánta Programjának keretében végzett friss, reprezentatív felmérésének adatai. Sőt, a felmérés alapján csak minden 2. ember van tisztában egyáltalán az ajánlással. Kiderült, hogy a többségünknek sokat jelent ugyan a szezonalitás, de kb. minden 4. magyar olyan zöldséget és gyümölcsöt vesz, amit épp megkíván vagy ami olcsó.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
A biztonsági szolgálat azonnal kiürítette a bevásárlóközpontot, a fővárosi hivatásos tűzoltók pedig a helyszínre vonultak.
Sztárok
Újra előkerült egy négy évvel ezelőtti történet a néhai II. Erzsébet királynőről és férjéről, Fülöp hercegről.
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.