Soha nem gondoltad volna, hogy ezeket az ételeket is le lehet fagyasztani!

Egy háztartásban mindennapos, hogy az ember nem találja el, miből mennyit vegyen, így nagy sajnálkozások közepette ki kell dobnia a maradékot. Pedig nem kellene: vannak olyan hozzávalók, amiket le lehet fagyasztani, és így meg lehet menteni a szemetestől. Lássuk, melyek ezek!

1. Tojás

Veled is előfordult már, hogy ki kellett dobnod a tojást, mert nem tudtad időben felhasználni? Többé nem kell, hiszen most már tudod, hogy a tojást is le lehet fagyasztani. A lényeg, hogy a művelet előtt törd fel őket, és tedd bele (lehetőleg külön-külön) fagyálló edényekbe. Ha van olyan jégkockatartód, amiben nagyobbak a helyek, akár abba is belerakhatod őket.

2. Sajt

Bizony, a sajt is jól tűri a fagyasztást. Ha szeletelve teszed be a mélyhűtőbe, akkor, amikor főzöl, csak rádobsz a húsra vagy a zöldségre egy darabot, és rögtön felolvad.

3. Banán

A banán egy-két nap után bebarnul, így célszerű lefagyasztani, ha még később is akarunk belőle enni. A héjával vagy a héja nélkül is be lehet tenni a mélyhűtőbe, csak arra kell figyelni hogy miután kivesszük, az íze természetesen már nem lesz ugyanolyan, mint frissen. A legjobb, ha ilyenkor már csak turmixba, zabkásába tesszük.

Fotó: chefjjs.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!