Észrevetted már bármelyiket? Ez a 3 pszichológiai törvény akaratod ellenére befolyásolja a döntéseidet

Dolgozhatunk akármennyit az önismeretünkön, ezek a berögződések még a legerősebb akaratú embereken is kifognak.

Uralkodó gondolatok

Életünkben számos olyan esemény történik, amelyet gyakran igen nehéz megérteni, vagy éppen megmagyarázni. Ilyen lehet például az, hogy vajon a látnokok, hogyan képesek megjósolni a jövőt, vagy éppen miért olyan ijesztő, ha be van törve egy ház ablaka? A kutatók természetesen ezekre is megtalálták a megfelelő magyarázatot, kiderült ugyanis, hogy az emberek szinte mindig egy előre megírt forgatókönyv, szkript alapján cselekednek, vagyis roppant kiszámíthatóak vagyunk. Részletek a galériában!

A szokás hatalma Az emberek képesek nyugodtan elfogadni életük legszörnyűbb változásait, ha ezek fokozatosan történnek. A nagyvárosok lakosai készek tolerálni a városban a szmogot és a környék pusztulását, mivel ezek a változások nem gyorsan történnek, így az embereknek van idejük hozzászokni a rosszhoz. Ez az elmélet számos kérdésre választ adhat - a nagy történelmi eseményektől kezdve a szokásos rutin dolgokig. Miért élnek az emberek olyan házasságban, amely pusztítja a lelküket? A válasz nagyon egyszerű - megszokták és elfogadták, mert a változások nem történnek egyik napról a másikra. Valóságuk megváltozott, és lassan a rendellenes dolgok tűntek a normálisnak.
Kattints a további képekért!

Úgy érzed csődöt mondtál szülőként? A nevelési szakkönyvek sem nyújtanak már vigaszt? Fogadd meg mások jól bevált trükkjeit és nézd meg, hogyan változik a kapcsolatod a gyerkőcöddel.

Leadfotó: 123rf.com

VIA

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...