Lifestyle

5 emoji, aminek senki sem tudja a valódi jelentését - Te tisztában vagy velük?

Ezeket a hangulatjeleket szinte minden nap használjuk a telefonos csetelések során, ám csak kevesen tudják a valódi jelentésüket. Hidd el, hogy köszönőviszonyban sincs azzal, amit elsőre gondoltál!

Te ismered a jelentésüket?

Az 'emodzsik', vagy másképp írva emojik tulajdonképpen a különböző elektornikus levelezőprogramokban használt piktogramok és hangulatjelek neve. A mintegy ezer szabványosított karakter érzelmek, tárgyak, helyek, állatok, időjárási viszonyok stb. színes képi megjelenítését teszi lehetővé a szöveg részeként. Ezek mind-mind a japánoktól erednek, az első emodzsi 1998-1999 környékén született meg. Érdekes tény, hogy például az „arc örömkönnyekkel” az egyik legnépszerűbb, amit az Oxford Dictionary 2015-ben az év szavának választott. Van néhány a mindennapokban is használt emotikon, amelyeket a japánok szerint helytelenül használunk. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

A BETŰK

Ezek nem csak véletlenszerű betűk, amelyek saját ikonokat kaptak, hanem vércsoportok. Japánban és Dél-Koreában a legtöbben úgy vélik, hogy az ember személyisége és kapcsolata másokkal a vércsoportjától függ. Annak ellenére, hogy erre nincsen tudományos bizonyíték, amely alátámasztaná az elméletet, mégis a kultúrájuk fontos része, így születtek ezek az ikonok is.

Keresztbe tett kar és fej fölé húzott kar

A keresztbe tett kar szimbólumát általában a helytelen válasz, vagy a „nem” jelzésére használják. Ennek a karakterjelnek az ellentéte, amikor a karok a fej fölé kerülnek, ez a helyes választ jelöli.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.