Lifestyle

Végre egy jó hír: Már nem dob ki annyi élelmiszert az egyik legnépszerűbb áruházlánc

Majdnem felére csökkent a kidobott élelmiszerek mennyisége.

Felelősségvállalás

Mindössze két év alatt 43 százalékkal csökkentette a Tesco áruházlánc a kidobott élelmiszer mennyiségét. A meg nem vásárolt, de emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerek közül több mint 14ezer tonna élelmet adományozott rászorulóknak, derült ki a közzétett, éves jelentésből.

Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas, de még megmenthető élelmiszereket pedig különböző állatmenhelyekre juttatták el a szupermarket munkatársai. Mint elmondták: szeretnének változtatni ezen a hatalmas pazarláson, ami tapasztalható az élelmiszerek terén, és ezzel a jelentéssel szeretnék felhívni mindenki, főleg a nagyobb áruházak figyelmét, hogy milyen megoldási lehetőségek vannak erre a problémára.

Az élelmiszer-hulladék termelése azonban nemcsak egy-egy országot érintő probléma, globális szinten is hatalmas szerepe van, ugyanis a kidobott élelmiszerek az üvegházhatású gázok kibocsátásának 8 százalékáért felelnek, ezért fontos, hogy minden ország komolyan vegye ennek megoldását. A vállalat nem titkolt célja, hogy ösztönözzön minden élelmiszeripari vállalatot, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Az adatok alapján elmondható: kilencből egy ember éhezik, miközben a világ élelmiszer-készletének egyharmadát elpazaroljuk.

Fontos, hogy otthon is figyeljünk erre, mindig csak annyi ételt vásároljunk és főzzünk, amennyire valóban szükség van, de ha netán mégis maradék vagy felhasználatlan élelmiszer keletkezik a háztartásban, lehetőség szerint juttassuk el azt a rászorulóknak vagy ha emberi fogyasztásra már alkalmatlanná vált az étel, akár egy állatmenhelynek is. Ezzel nemcsak saját lelkiismeretünk lesz tisztább, hanem környezetvédelmi szempontból is jót teszünk.

Fontos döntés született.

Leadfoto: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...