Hibáztak az orvosok: másik nő gyerekét szülte meg egy anya

A termékenységi klinika elcserélte az embriókat, a hibára pedig csak hónapokkal később derült fény.

Már a legelején is gyanakodtak

Beperelte a termékenységi klinikát egy kaliforniai pár, mert kiderült, hogy a mesterséges megtermékenyítés után összecserélték embrióját egy másik páréval, ezért egymás gyerekeit hordták ki az anyák – írja az MTI.

Daphna Cardinale és férje, Alexander, a felperesek hétfőn nyújtották be a keresetüket egy Los Angeles-i bíróságon a mesterséges megtermékenyítést és az embrió beültetését végző California Center for Reproductive Health (CCRH) és tulajdonosa, Eliran Mor ellen. Hasonló perre készül a neve elhallgatását kérő másik pár is.

Daphna Cardinale és férje elmondta, hogy mikor 2019-ben megszületett kislányuk, gyanították, hogy valami nem stimmel, mert a gyereknek sötétebb volt a bőrszíne, mint nekik, de az örömük elnyomta a gyanút, és bíztak az orvosaikban. Hónapokkal később azonban, miután DNS-vizsgálatot kértek, kiderült, hogy Daphna egy másik pár gyerekét hordta ki, az övét pedig egy másik nő szülte meg. Ez hatalmas traumát okozott nekik – hangsúlyozta Daphna, aki férjével egy sajtóértekezleten hozta nyilvánosságra az ügy részleteit.

Mint mondta: elvették tőle a lehetőséget, hogy kihordja saját gyerekét, s ez összetörte a szívét. Cardinale-ék orvosi műhiba, szerződésszegés, gondatlanság és csalás miatt nyújtottak be keresetet, és esküdtszéki tárgyaláson akarják felelősségre vonni a klinikát és vezetőjét. A dokumentum szerint kártérítést is kérnek. A klinika illetékesei egyelőre nem szólaltak meg a keresettel kapcsolatban.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2