Lifestyle

Gyakran kipattan a szemed hajnali 3-kor? A tested fontos üzenetet próbál meg közölni veled

Óramű pontossággal spontán felébredsz, legtöbbször hajnali 3-kor. Ismerős helyzet? Ha igen, akkor jobb, ha tudod: ez nem véletlen.

Van magyarázat az éjszakai ébredésre

Talán nem túlzás azt állítani, hogy kevés olyan bosszantó dolog van, mint amikor az éjszaka közepén, a legmélyebb álmunkból hirtelen felébredünk, és szó szerint kihívást jelent, hogy újra elbóbiskoljunk. Az éjszakai ébredések sokaknál meglehetősen gyakoriak, és általában nem okoznak különösebb problémát (azon túl persze, hogy a fáradtság miatt igazi próbatételnek tűnik produktívan végig csinálni az egész napot), azonban egyeseknél komolyabb egészségügyi problémára is utalhatnak. Ha te is azt tapasztalod, hogy gyakran felébredsz éjjelente (általában hajnali 3 óra körül), biztosan elgondolkodtál már azon, vajon mi lehet ennek az oka. Galériánkban eláruljuk, mik állhatnak a háttérben, mit üzen ilyenkor a tested, valamint azt is, mit tehetsz az éjszakai ébredések ellen:

Az ember a szokások rabja – ez azt jelenti, hogy ha kialakítottál egy bizonyos attitűdöt vagy viselkedésmódot, csak nagyon nehezen tudod megtörni. Abban az esetben, ha korábban volt okod a hajnali 3 órás kelésre – esetleg a munkád úgy kívánta, vagy a kisbabád rendszeresen akkor ébresztett –, a szervezeted könnyen alkalmazkodhatott ehhez az „ütemtervhez”. Bár egyelőre nem sikerült kutatásokkal alátámasztani az elméletet, dr. Vishesh Kapura, a Washingtoni Egyetem alvásgyógyászati ​​részlegének professzora szerint van benne ráció. „Az agy és a test tudatában van a fontos feladatoknak, és szükség esetén képes felébreszteni bennünket” – magyarázta a kutató.
Kattints a további képekért!

Talán nem is gondolnánk, de rengeteget árthatunk testünknek azzal, ha lámpafénynél hajtjuk álomra a fejünket – na persze itt nem egy-egy alkalomról van szó, amikor elalszunk a kanapén, hanem ha rendszeresen így térünk nyugovóra.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...