Hallottál már az egyiptomi horoszkópról? Ezt mondja el rólad a titokzatos ókori nép alapos jellemrajza

Az ókori egyiptomi birodalomról és kultúráról viszonylag átfogó tudással rendelkezünk, mégis sokan nem tudják, hogy az egyiptomiaknak saját horoszkópjuk volt. Cikkünkben mutatjuk, mi jellemzi az adott időszakok szülöttjeit az egyiptomi eszmerendszer szerint.

Ozisz január 1-7.

Andzseti a Nílus deltájának istene az idők múlásával összeforrt Anukettel a Nílus istennőjével és Hapival, a folyam férfi istenével. Ozisz a folyamisten hermafrodita alakban jelent meg, alakja testesíti meg a termékenységet, bujaságot és ajándékozást.
E jegy szülötte nagylelkű és önzetlen, így sokan ki is használják. Imádja a versenyhelyzeteket és a kihívásokat, ami határozottságával és egyenességével párosulva remek vezetővé teszi. Nagy lendülettel veti bele magát az új kihívásokba és feladatokba, ám energia túltengése miatt könnyen elveszti önkontrollját, így hirtelen, meggondolatlan döntéseket hoz.

Ámon január 8- 21.

Az istenek királya, neve rejtettet, titkoltat jelent. Tulajdonságai között más istenek jellemzői is megjelennek, igazi egyesítő, védelmező alak. Kos fejű, szarvakkal ellátott emberként vagy napkorongként szokták ábrázolni.
Széleslátása és összeszedettsége miatt remek vezető, azonban hiperaktivitása, szenvedélyessége miatt szinte provokálja a konfliktusokat. Makacs, önfejű ember, aki a végsőkig kitart álláspontja mellett. Szerelmi kapcsolataiban igazán gondoskodó, partnerét egyenrangú félként kezeli.

Maat január 22-31.

Az egyiptomi mitológia második legfontosabb alakja, igazi anya típus, az igazság és a rend úrnője. Ábrázolásaiban dupla koronát visel Egyiptom két részét szimbolizálva, de keselyű és oroszlán alakban is feltűnik.
Öntudatos, őszinte és elhivatott személy, aki természetes igazságérzete miatt könnyen felháborodik. Igazi anyatigrisként védi a hozzá tartozókat, szerelmi életében is szenvedélyes és védelmező alkat. Munkája és magánélete között egyensúlyozik, s ez gyakran megborítja élete harmóniáját. Zárkózott személyiség, nehéz a bizalmába férkőzni, egy életen át képes haragot tartani.

Thot február 1-11.

Thot más néven Dzsehuti a bölcsesség és a Hold istene, akit kutyafejű páviánként szoktak ábrázolni. Az írás és a civilizáció elhozójának tekintik, aki Hórusz védelmezője és Ozirisz tanácsadója volt.
Bölcs és derűlátó személyiség, akit vonz az ismeretlen. Hatalmas tárgyi tudásához segítőkészség és empátia is társul, így remek tanácsadó, titoktartó bizalmas. Imád jótékonykodni és harmóniát varázsolni mások életébe.

Geb február 12-29.

A földet jelképező isten a férfiasságot testesíti meg, különleges erői között a gyógyítás képessége is feltűnik. A legtöbb ábrázoláson emberi formát kap, piros koronát visel.
Alapvetően optimista személyiség, akik azonban a legkisebb akadályok feltűnése miatt is képes megfutamodni. Lelkes és általában kitartó típus, de sokszor önszántán kívül nem képes feladatai teljesítésére. Szereti a figyelmet, társas lény. Életében fontos szerepet játszik a szépség, a szerelem és az örömök, igazi hedonista alkat. Szerelmi kapcsolataiban kissé tartózkodó, szüksége van egy domináns partnerre, aki bátorítja és tolerálja különcségeit.

Ozirisz március 1-10.

A legnagyobb és leghatalmasabb egyiptomi istenség, igazi uralkodó. A növekedés és a termékenység istene, a halottak ura. A megújulás és az örök élet szimbólumaként is ismert.
Egyszerre erős és törékeny alkat, kettősség jellemzi. Nem szereti ha könnyen kiismerik, így gyakran szerepet játszik, megtéveszti környezetét. Vonzódik a megfoghatatlanhoz és megmagyarázhatatlanhoz, igazán spirituális alkat, aki a dolgok mögé lát.

Izisz március 11-31.

Ozirisz felesége, az anyaistennő, aki a születést, az utazást és az állam egységét testesíti meg. Leggyakoribb ábrázolása során 2 szarva között egy napkorongot visel.
Kedves, odaadó és békeszerető ember, aki szívesen hoz áldozatot szeretteiért vagy a jó ügy érdekében. A fizikai erőfeszítésektől tartózkodik, az intellektualitás az ő terepe. A hatalomtól és a többiek felett állástól irtózik, nem szeret parancsolni, inkább egyenrangú félként kezeli környezete tagjait. Szerelmi életében túlságosan idealista, álmodozó és romantikus. Remek békítő és bizalmas, az emberi kapcsolatok megerősítője, összetartója.

Básztet július 14-28.

A nőiesség megtestesítője, ezáltal a szerelem és a termékenység istennője is. Az emberség védelmezőjeként is emlegetett Bászet állati alakja egy macska.
Optimizmusa örök és állandó, igazi segítő, védőangyal. Mindenben képes meglátni a jót, vidámságot csempészni környezete életébe. A harmóniára való törekvéséből adódóan igazi diplomata, szereti kibékíteni és egységbe forrasztani az ellenségeskedőket.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2