Bár az árpa szénhidrát, így azt gondolhatnánk, hogy a szervezet gyorsan lebontja, kutatásokból kiderült, hogy csökkenti az étvágyat, emellett kordában tartja a vércukorszintet és megakadályozza a diabétesz kialakulását. A már említett vizsgálatban egészséges, középkorú férfiak vettek részt: napi háromszor árpából készült kenyeret ettek, és a kutatók azt tapasztalták, hogy a fogyasztást követő 14 órában lelassult az emésztésük. Az árpát lehet használni salátákhoz, joghurtokhoz, és jó alternatíva a rizsre és a krumplira.
Fotó: Pinterest
Bár az árpa szénhidrát, így azt gondolhatnánk, hogy a szervezet gyorsan lebontja, kutatásokból kiderült, hogy csökkenti az étvágyat, emellett kordában tartja a vércukorszintet és megakadályozza a diabétesz kialakulását. A már említett vizsgálatban egészséges, középkorú férfiak vettek részt: napi háromszor árpából készült kenyeret ettek, és a kutatók azt tapasztalták, hogy a fogyasztást követő 14 órában lelassult az emésztésük. Az árpát lehet használni salátákhoz, joghurtokhoz, és jó alternatíva a rizsre és a krumplira.