A szokásosnál is finomabb lesz a bolognai szósz, ha így csinálod: ettől a titkos hozzávalótól lesz igazán felejthetetlen az olasz mártás
A bolognai szósz gazdag ízvilága hagyományosan a darált hús, a passzírozott paradicsom és a különböző fűszerek kombinációján alapul, azonban van egy extra hozzávaló, amellyel ha megbolondítjuk, olyan íncsiklandozó eredményt kapunk, mint még soha.
Érdemes kipróbálni
A bolognai szósz az egyik legkedveltebb az olasz raguk között, hiszen nem kell hozzá sok alapanyag, ráadásul sokféle tésztatípushoz passzol. A fűszeres-paradicsomos-darált húsos mártáshoz mindenki ismer egy jól bevált, hagyományos receptet, az pedig csak még többet dob a népszerűségén, hogy szinte gyerekjáték elkészíteni – még azok is bátran fognak neki, akik nem túl gyakorlottak a főzésben, vagy csak nem szeretnek sokáig sürögni-forogni a konyhában. Amennyiben bolognait kívánunk vacsorára, de közben szeretnék valamilyen izgalmas, különleges ízélményben is részesülni, érdemes jobban körülnézni a konyhában, ugyanis minden háztartásban ott lapul az az extra hozzávaló, amitől a közkedvelt szósz a szokásosnál is finomabb lesz. Részletek a galériában!
A tészta mindig jó választás, ha nem szeretnénk órákig a konyhában robotolni, hiszen elkészítése nem nagy ördöngösség. Ám ha az a célunk, hogy minél különlegesebb ízélményben legyen részünk, érdemes kipróbálni egy kevésbé ismert trükköt!