Ha Bika jegyű a gyermeked, van egy nagy félelme - Így segíthetsz neki leküzdeni!

A Bika jegy (04. 20. – 05.20.) az első Föld elemű jegy a zodiákus körben. Habár ő is a Tavasz, az újjászületés évszakának szülötte, merőben más tulajdonságokat mutat, mint elődje a Kos. Ha Bika jegyű a gyermekünk, akkor az alábbi gondolatokat és tanácsokat érdemes megfogadnunk.

Kiss Dominika - asztrológus

Kiss Dominika asztrológus - Femcafe Kiss Dominika vagyok, a Femcafe Horoszkóp rovatának szerzője. Gyerekkorom óta érdekelnek az emberi lélek rejtelmei és a spiritualitás, így asztrológusként azon fáradozom, hogy minél több embernek segítsek megismerni önmagát. Kedvenc témáim az egészségügyi, párkapcsolati és gyermekhoroszkóp, illetve tanácsadóként egyéni asztrológiai elemzések elkészítésével is foglalkozom.

Kos gyermek (április 20 - május 20.) nevelése

A Föld elem szülötteinél megfigyelhetünk egyfajta ösztönös higgadtságot és harmóniát. Természetük kevésbé aktív, sokkal nyugodtabbak és elővigyázatosabbak, mint Tűz elemű társaik. Gyerekként is óvatosan közelítenek a nagy világ és az ismeretlen felé: számukra legfontosabb a biztonság, melyet a szülők támogatása jelent. Kedvelik a megszokott és komfortos dolgokat: a saját szoba vagy kuckó, ahova visszavonulhatnak kiemelten fontos. Rajonganak a játékokért, csecsebecsékért, szinte mindig van valami a kívánságlistájukon. Nagyon közel áll hozzájuk a természet és a föld. Jól érzik magukat, ha kint lehetnek a szabadban és kirándulhatnak. Sétáik során szinte biztos, hogy gyűjtenek valamit, amit nagy gondosággal elraktároznak, albumba rendszereznek. Ez a fajta gyűjtögető – szemlélet a későbbiekben is megmarad, mivel szeretnek tárgyakat (fel)halmozni. Föld jellegükből kifolyólag már kicsiként nagyon gyakorlatias életszemléletűek. Nincs hatalmas mozgásigényük, de a tétlenséget sem szeretik. Szinte mindig találnak maguknak valami elfoglaltságot, akár kint a kertben vagy parkban, de bent a házban is. Könnyen belevonhatók hétköznapi tevékenységekbe, főként a konyhában szeretnek sertepertélni. A Bika gyerekek igazi kis ínyencek lehetnek, ha ételről van szó: kimondottan szeretnek enni és új ízeket kipróbálni. Hajlamosak lehetnek habzsolásra, mértéktelen evésre, amire jó, ha odafigyelünk. Mint látjuk, a mértéktartás nehezen megy nekik, legyen szó akár evésről vagy pihenésről. Nagyon türelmesek, számukra nem nehéz hosszú ideig várakozni valamire. Engedelmesek és szófogadóak, akik viszont a szüleik támogatása nélkül nem merészkednek idegen terepre. Jól lehet, emiatt az ismeretlenekkel is távolságtartóak, így a bölcsödébe, óvodába való beszoktatás nehézkes lehet. Nem szívesen mozdulnak ki komfortzónájukból, számukra minden új és idegen helyzet veszélyes, mivel az eddigi megszokott, biztonságos kis világukat fenyegeti. Ennek ellenére a Bika gyerekek szeretnek közösségben lenni, jól együttműködnek, de nem vezető személyiségek. Ha a kezdeti ijedtség elmúlik náluk, szinte biztosak lehetünk abban, hogy kedves és nyájas természetük miatt sok barátjuk lesz. Fontos az életében a rutin, szereti, ha a dolgok a megszokott módon zajlanak. Emiatt nagyon nehezen nyit a változás felé, számára például egy költözés, óvoda vagy iskolaváltás problémás lehet. Ez a fajta ragaszkodás megmutatkozik tárgyakban is, szinte már-már irigyen óvja azt, ami az övé.

A Bika jegyű gyermek elfoglaltságai

Iskolába elsősorban a közösség miatt szeret járni, a tanulásban nem feltétlenül remekel. Több időre van szüksége az új dolgok elsajátításához, a gondolkodása lassabb, viszont a gyakorlatias, tapasztalaton alapuló tantárgyakat szereti. Ha szemléletesebbé tesszük számára az anyagot, kísérleteket végzünk, gyakorlatban is kipróbáljuk vele a tanultakat, azzal sokkal nagyobb sikereket érünk el, mint száraz magolással. Nem kifejezetten sportos alkat, kimondottan fél az erőszakos, veszélyt jelentő sportoktól. Egy hétvégi közös kerékpározás vagy kirándulás a családdal tökéletes lehet számára. Ha viszont mindenképp ragaszkodunk egy állandó mozgásformához, akkor a klasszikus tánc, társastánc nagyon jó választás lehet. A Bikáknak a fent említett Vénusz bolygó miatt ösztönös érzékük van a szép és nőies mozgáshoz és ritmusérzékük sem elhanyagolható.

Szabadidejüket szeretik társaságban eltölteni, legyen az a család vagy barátok. A kertészkedés, földdel kapcsolatos tevékenységek ideális lehet számukra. Nagyon szeretnek különböző anyagokkal dolgozni, például gyurma vagy agyag, mert a saját kezükkel hozhatnak létre önálló alkotásokat. Vénuszi szépérzékük miatt tehetségesek lehetnek a varrásban, horgolásban. Már kicsi korukban kitűnő érzékük lehet a pénzhez. Ösztönösen jól osztják be, hamar felfogják és megértik az árakat és a takarékoskodás fogalmát. Emiatt később akár kiváló ingatlanértékesítő vagy bankár válhat belőlük. Nem riadnak vissza a fizikai munkától sem, szeretnek a saját kezükkel dolgozni, tevékenykedni. Az agrárpálya, kertészet vagy gazdálkodás igazi szenvedély lehet számukra. Nagyszerűen bánnak a színekkel és formákkal is, kreativitásuk megmutatkozhat a divatszakmában, lakberendezőként, de időtálló értékek alkotójaként ékszerész is válhat belőlük.

A Bika gyermek egészsége

A Bika jegyhez tartozó testrész a nyak, illetve szervek közül a torok és a nyelőcső játszik fontos szerepet. Ezért gyakori lehet ezen gyermekeknél a torok és mandulagyulladás. Pajzsmirigy rendellenességek is megjelenhetnek náluk, illetve esetenként bemerevedhet a nyakuk. Emiatt egészen kicsi koruktól kezdve ajánlott számukra egyfajta masszázs, amely lazítja az izomzatot. Eredményes lehet még a fitoterápia: gyógynövények közül a kakukkfű, pásztortáska és ginzeng nyugodtan alkalmazható. Hajlamosak lehetnek hízásra, hiszen kedvelik az édes, tejes, vaníliás ízeket.

Így szeresd jól Bika gyermeked

A Bika gyerekek felé a legközvetlenebb módon érintéssel fejezhetjük ki szeretetünket. Az ölelés, simogatás és bújás napi igénye a kicsiknek. Jól érzi magát a családtagjai körében, szinte biztos, hogy felnőttként a családi hagyományokat tovább viszi és megőrzi. Ő maga is nagyon sok szeretetet képes adni, a kisebbeket és gyengébbeket védelmezi és óvja. Fél azonban a stabilitása és biztonsága elvesztésétől, mindennemű változástól és újrakezdéstől. Békés természete miatt nem tűri az erőszakot és agressziót. Nem szeret középpontban lenni és kerüli a konfliktust másokkal.

Ezt mindenképp tanítsd meg neki!

A Bikák már jó, ha kiskorban megtanulják, hogy a változást el kell fogadni és pozitívan tekinteni rá. Nyitottságot és rugalmasságot taníthatunk nekik, valamint a számukra legfontosabbat: az elengedés képességét. Ők pedig megtanítják, hogyan szeressük és óvjuk a természetet, valamint minden tulajdonunkban lévő fizikai vagy szellemi dolgot, s miként éljünk másokkal békében és harmóniában.

Akik az év ezen időszakában születtek, azokról már gyerekkorukban megmutatkozik, hogy változtatni és újítani jöttek a világra.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
A nyár végén már meg is születhet Justin és Hailey Bieber első közös gyermeke. Előbbi már jó ideje hangoztatta, hogy szeretne egy babát.
Sztárok
A TV2 még nem erősítette meg a pletykákat, de többen már elkezdték kisakkozni, hogy kik lehetnek majd a Farm VIP szereplői.
Fashion&Beauty
A rövidnadrágok idén nyáron újra a divat fókuszába kerültek, számtalan stílusban és hosszúságban. Legyen szó mikro rövidnadrágokról vagy bermuda stílusú darabokról, a választék olyan széles, hogy...