Erre biztos nem gondoltál: gyomorforgató oka van, hogy miért nem érdemes ébredés után rögtön beágyazni, orvos figyelmeztet a veszélyeire

Sokunknak reggel az első dolga, hogy ébredés után szépen alaposan bevetjük az ágyunkat, azonban orvos hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen negatív hatásai lehetnek ennek a szokásnak.

Várj egy kicsit!

Egy matracokkal foglalkozó cég szerint egy éjszaka egy átlagos felnőtt közel 3 deciliter verejtéket termel, amely mind az ágyneműn köt ki. Ébredés után ez még ott van körülöttünk és azzal, ha rögtön beágyazunk, azt érjük el, hogy nem hagyjuk rendesen megszáradni az anyagokat. A nedves közeg pedig remek élőhelyet biztosít a poratkáknak, akikkel valljuk be, nem szívesen osztanánk meg az ágyunkat.

Dr. Karan Raj orvos TikTok-ra készít videókat, melyeket közel 5 millió ember követ. Karan szerint is érdemes ébredés után egy ideig egyszerűen csak úgy hagyni az ágyat, ahogy van és csak a reggeli rutinunk elvégzése után beágyazni. "A reggeli ágyazás csapdába ejti az éjjel felgyülemlett poratkákat. Ezek a mikroszkopikus, egy milliméternél is kisebb ragadozók az emberi bőr hámsejtjeiből táplálkoznak, és nedves környezetben fejlődnek. A reggeli ágyazással nemcsak a sok nedvességet zárjuk be, hanem azt a másfél millió rosszfiút is, akik ott remekül érzik magukat. Azzal teszed a legjobbat, ha rendetlenül hagyod az ágyad egy ideig. Ha az atkákat levegőnek és napfénynek teszed ki, kiszáradnak és elpusztulnak" - mondta az orvos.

Forrás: Borsonline Fotó: 123rf

Oldalak