Lifestyle

Hatalmas bejelentés érkezett: szinte minden bankkártya-tulajdonost érinteni fog ez a változás

A generatív mesterséges intelligencia segítségével szállna szembe a csalókkal a Mastercard.

Több millió bankkártyaszámot lopnak el

A Mastercard nemrégiben bejelentette, hogy generatív mesterséges intelligencia segítségével duplázza meg a potenciálisan veszélyeztetett kártyák felderítésének sebességét, tovább védve ezzel a kártyabirtokosokat és biztosítva az ökoszisztémát.

Sajnos a csalók több millió bankkártyaszámot lopnak el kémprogramok, rosszindulatú szoftverek és más módszerek használatával, ezek az adatok pedig idővel a dark weben végzik, ahol további visszaélésekhez használhatják fel őket. A Mastercard – a világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalataként – mostantól hatékonyabban tudja megjósolni a hálózatán lévő kompromittált kártyák részletes adatait, így a bankok a korábbinál sokkal gyorsabban tudják letiltani azokat – olvasható a cég által közzétett közleményében.

Mint írják, az új technológia minden korábban elképzelhető sebességnél gyorsabban dolgozza fel a tranzakciós adatokat több millió kereskedőnél és ennek során új, összetett csalási mintákra figyelmeztet. Ez a Mastercard által kifejlesztett prediktív technológia képes megvédeni a jövőbeni tranzakciókat az újonnan megjelenő fenyegetésekkel szemben.
Kattints a további képekért!

Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgokat művel a mobiltelefonod? Meglehet, hogy adathalászok férkőztek hozzá. Íme, a jelek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
A Kultkikötő az elmúlt évtizedek során a Balaton-part nyarainak egyik legfontosabb kulturális rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A forró hónapokban számtalan programmal várja a látogatókat, akik...
Utazás
A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. július 13-án szombaton 15 órától július 14-én vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas...
Egészség
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) adatbázisát böngészve kiderül: Magyarországon hiánycikké vált az egyik legkeresettebb migrénellenes gyógykészítmény.