Aludj meztelenül, fogyni fogsz tőle - Meglepő tények a csupasz alvásról

Kiderült, hogy a csupaszon alvás sokkal egészségesebb, mint ha pizsamában hajtanánk álomra a fejünket. Számos oka van annak, hogy ledobd a ruhád az éjszakai pihenéshez, például az, hogy segíti a fogyást.

Le a pizsamával!

1. SZELLŐZIK A BŐR - Egész álló nap ruhában vagyunk, ezért bőrünk szellőzőképessége meglehetősen csökken, arról már ne is beszéljünk, hogy az anyagok mikroszálai is a bőrünkre tapadhatnak. Érdemes ezért legalább éjszakára megszabadulni az összes ruhaneműtől, ennek köszönhetően ugyanis kevesebb pattanás, akné fog kialakulni, ráadásul gyorsabban is regenerálódunk.

2. FIATALÍT - Az ideális alvási hőmérséklet 21 fok körül van, kutatások szerint ugyanis ez a hőmérséklet segíti az egyik öregedésgátló hormon, azaz a melatonin hatásos munkáját a szervezetünkben. Mindemelett a ruhamentes alvás lejjebb viszi testhőmérsékletünket, ezáltal fiatalító hatása is van.

3. MEGELŐZI A BETEGSÉGEKET - Méghozzá a stressz okozta megbetegedéseket. A fedetlen test ugyanis oxitocint termel, ami csökkenti a vérnyomásunkat.

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!