Ezt az alkoholt fogyaszd, ha nem akarod, hogy a fogaid tönkremenjenek

Az alkohol az életünk szerves része, de vajon milyet fogyasszunk, hogy ne kelljen túl gyakran meglátogatni a fogorvost?

Az eredmény lehet sokak számára meglepő lesz

Bár szeretjük, de mindenki tudja nagyon jól, hogy az alkoholnak bőven vannak káros hatásai. Ezek az italok nagy mennyiségű savat, illetve cukrot (vagy édesítőszert) tartalmaznak, amelyek lebontják a fogzománcot, a fogak külső védőrétegét.

A sérült fogzománc fogérzékenységhez vezet, illetve elősegíti a baktériumok eljutását a fogakhoz, ami fogszuvasodást és fogkőképződést okozhat.

Az alkoholfogyasztás ezenkívül fogínybetegségekhez is vezethet, illetve a fogak elszíneződését is okozhatja. Az alkohol jelentősen rontja a nyálkahártya keringését, ezáltal károsítja a sejtek normál működését, és gyengíti a szervezet védekezőképességét.

Azonban mely alkoholok a legkárosabbak a fogainkra, és mit érdemes inkább fogyasztani? A galériánkból minden kiderül!

A fogíny gyulladása, vérzése, duzzanata, valamint a fogágy sorvadása és zsugorodása az alkohol hatására gyakoribbá válik. A fogak egészségének megőrzése érdekében érdemes kerülni az alkoholfogyasztást, vagy legalábbis mérsékelni azt.
Kattints a további képekért!

A háziorvos figyelmeztetett, hogy ha ilyet tapasztalunk, akkor antibiotikumra is szükség van.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.