Lifestyle

Tudtad? Harminc éve küldték el a világ első SMS-üzenetét - ez állt benne

Harminc esztendővel ezelőtt, 1992. december 3-án küldték el a világ első SMS-üzenetét. Kíváncsi vagy, mit tartalmazott?

Nem tudnánk elképzelni nélküle az életünket

Az SMS-üzenetek hosszú-hosszú évtizedek óta mindennapjaink szerves részét képezik. Manapság három emberből egy minden áldott nap használja ezt a funkciót a telefonján, pedig a megboldogult kilencvenes évek első felében a magyarok többsége még azt sem tudta, mit is takar ez a három betűs rövidítés. Azóta persze rengeteget változott a világ, s a szöveges üzenetek a mindennapi kommunikáció elengedhetetlen tartozékaivá váltak. Sőt, az SMS-ek világszintű elterjedése óta számos olyan szolgáltatás, applikáció jelent már meg az életünkben, mely lehetővé teszi a gyors és kényelmes üzenetküldést - a Messengertől kezdve a WhatsAppon át egészen a Skype-ig. Az emberek 20 százaléka legszívesebben mégis SMS-t küld - bizony, még ma, 2022-ben is.

Az első SMS-üzenetet 1992. december 3-án küldte egy Neil Papworth nevű mérnök. Vajon tudatában volt annak, hogy történelmi léptékű tettet visz véghez? Valószínűleg nem ez járt a fejében, amikor sikeresen továbbította az üzenetet. De mit tartalmazott a szöveg?

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, rögvest megtudod!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.