Társkereső szótár - Te tudod mi mit jelent? Zombieing, benching, ghosting.

Egyre gyakrabban ismerkedünk társkereső oldalakon, vagy éppen alkalmazásokon keresztül. Ám nem mindig úgy sülnek el az online beszélgetések, ahogyan mi elképzeltük. Nagyon jókat beszélgettetek, majd egyszer csak felszívódott? Akkor ez a férfi ghostingolt! Majd néhány hónap múlva belájkolta a képeid az Instagramon és dobott egy üzenetet, hogy milyen csinos vagy? Na ez viszont már zombieing! Íme egy kis útmutató, ha elvesztél a társkeresők világának őrült kavalkádjában.

Felszívódik, visszatér, kispadoztat

Manapság egyre nehezebb lépést tartani a randevúkkal kapcsolatos trendekkel. Régebben valljuk be, hogy sokkal egyszerűbb volt kialakítani egy kapcsolatot, hiszen ha megbeszéltetek egy randit nem tudtátok lemondani SMS-ben, mert csak vezetékes telefon létezett. De az MSN üzeneteket sem kaptuk meg, ha már nem ültünk a számítógép előtt. Így a többség kénytelen volt megjelenni a lebeszélt randikon még akkor is, ha nem akart.

Viszont van néhány jelenség, ami mostanában elég gyakori. Összeszedtünk egy szószedettet arra az esetre, ha valamelyik nem lenne ismerős. Íme!

Ghosting - Talán ez az egyik legelterjedtebb és legismertebb kifejezés. Magyarul a kiszemelted egyszerűen csak felszívódik. Egyik nap még jókat beszélgettek, esetleg randiztatok, majd hirtelen eltűnik és nem tér vissza, nem ír többé. Ez a férfi valószínűleg ghostingolt és gyáva volt bevallani, hogy nem szeretne tőled semmit.

Zombieing - A köddé válás után ez a pasi visszatér, feltámad. Hetek, hónapok, vagy akár évek múltán egyszer csak újra megjelenik az életedben és küld egy véletlenszerű üzenetet, vagy felhív egy béna indokkal. Ők érzelmileg próbálnak manipulálni és valójában maguk sem tudják, hogy mit akarnak.

Benching - Erre több magyar kifejezés is van például a "kispadoztatás", vagy éppen az, hogy "polcra raktak". Ez azoknál az önző embereknél fordul elő, akik érzelmileg elérhetetlenek, szó szerint elköteleződés-fóbiában szenvednek és valószínűleg még több emberrel ismerkednek veled párhuzamosan. A kapcsolat elsősorban online, vagy telefonon zajlik, a találkozót pedig csak ígérgetik. Menekülj!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!