7 tipp, hogyan spóroljunk anélkül, hogy észrevennénk

Habár a nyár még messze van, nem árt már most elkezdeni félre rakni egy kis pénzt a vakációra, ha nem szeretnénk egyszerre, egy nagy összegben kifizetni az egészet. Igaz, ami igaz, spórolni nem is olyan egyszerű és igényel némi elszántságot, tervezést és odafigyelést, de azért nem lehetetlen. Íme néhány egyszerű tipp, melyekkel úgy takaríthatunk meg pénzt, hogy azt észre sem vesszük!

1. Vásároljunk körültekintően

Ahány üzlet, annyiféle kínálat, ár és akció. Vásárlás előtt érdemes utánanézni a boltok aktuális kínálatának és végezni egy kis ár-összehasonlítást. Egy amerikai felmérés szerint a vásárlók ötven százaléka állítja, hogy a leggyorsabb és leghatásosabb módja annak, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatokat, egy kis bevásárlás előtti online kutakodás.

2. Ha elromlik valami, próbáljuk megjavítani

Ma egy olyan társadalomban élünk, ahol az emberek, ha valami elromlik, ahelyett, hogy megpróbálnák megjavítani azt, rögtön a szemétbe dobják. Pedig ha csak egy kicsit is kreatívak vagyunk és nem sajnáljuk az időt és az energiát, akár egy pár réteg friss festékkel is csodákat művelhetünk.

3. Gondoljuk meg kétszer, mielőtt megveszünk valamit

Az ember hajlamos arra, hogy sokszor érzelmi felindulásból vásároljon. Shoppingolni megyünk, ha szerelmi bánatunk van, de akkor is, ha valami boldogság ér minket. Ha azonban ténylegesen nincs szükségünk arra, hogy megvegyük a kiszemelt árut, próbáljunk meg távol maradni a bevásárlóközpontoktól.

Fotó: houseplanelogy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!