65 éve házasok – Most megosztják a titkaikat

8 tanács, amit fogadj meg egy 65 éve boldog házasságban élő pártól.

Amíg a halál el nem választ

Együtt megöregedni talán az egyik legszebb dolog a világon. Persze ez kemény meló, sok kompromisszummal. Biztos a te családodban is van legalább egy olyan idős házaspár, akik már az aranylakodalmukat, netán a gyémántlakodalmukat ünnepelték. Most egy olyan házaspár árulja el a titkokat, akik 65 éve élnek együtt szeretetben és szerelemben. Ők már tényleg mondhatják, hogy “mi vagyunk az élő példa arra, hogy mit érdemes megfogadni a párkapcsolatban és miket nem”.

1. Ne legyél olyannal, aki nem érdemel meg téged!

Persze ezt könnyebb leírni, mint betartani, de tényleg megéri ezek szerint élni. Mert miért maradnánk olyan emberrel együtt, aki nem értékel minket és nem fektet bele energiát a kapcsolatban, és belénk? Több millió ember él a Földön, akikkel boldogabbakká válhatunk, mint a jelenlegi párunkkal, miért vonnánk meg magunktól a boldogságot? A szakítás nehéz dolog, de tényleg érdemes elválni attól, aki nem érdemel meg minket.

2. A hallgatás néha fontosabb, mint a beszélgetés

“A nők az idejük 80%-ban beszélnek, a férfiak csak 20%-ban.” Ez a kijelentés akár igaz is lehet (nyilván nem mindenkinél), de egy jó kapcsolat alapja a kommunikáció, és ebbe bizony a hallgatás is beletartozik. A nők legtöbbször szeretik hallani a másikat, így akarnak érzelmeket ébreszteni és kifejezni. Pedig néha célravezetőbb olyan emberrel lenni, akivel együtt is tudunk hallgatni. Nem kell mindig, mindent azonnal kimondani, néha jól esik hallgatni a csendet.

Fotó: 123rf.com

Oldalak