5 titokzatos, spirituális kirándulóhely Magyarországon, amit látnod kell - Feltölti a lelked

Vitathatatlanul beköszöntött a tavasz, amely sok vallásban a teljes megújulást és a lelki feltöltődést is jelenti. A hosszú hétvégére szerencsére a napsütés is megérkezett, így itt az ideje, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk és felkeressük hazánk fantasztikus és egyben titokzatos, szakrális kirándulóhelyeit. Összeszedtük az öt legnépszerűbbet, amelyeket mindenkinek látnia kell. Íme!

Töltődj fel az ünnepek alatt

1. Becske

2008. szeptember 14-én, a Becske község mellett található Csigahegyen avatták fel Magyarország új, szám szerint hetedik buddhista sztúpáját, melynek felavatását a nepáli buddhista mester, Serab Gyalcen rinpocse végezte. A sztúpák a világban működő külső és belső romboló erők ellensúlyozására épülnek, kívülről látható lépcsőzetes formája pedig a spirituális fejlődést és a megvilágosulás felé vezető utat jeleníti meg. Bent megvilágosult lényektől származó szent relikviák, szimbólumok és írások találhatók.

2. Bükkszentkereszti Boldogasszony-kő

A legenda szerint valaha Bükkszentkereszten járt Szűz Mária, ahol egy falu melletti erdőben sétált. Azt rebesgetik, hogy útja során elfáradt és megpihent az egyik sziklán, melyet a falubeliek Boldogasszony-kőnek neveztek el. Ez a mai napig az erdőben található, ahova turisták százai özönlenek, hiszen úgy tartják, hogy itt gyógyító energiák szabadulnak fel. Vannak emberek, akik úgy érzik, hogy a köveknél elzsibbad a kezük és a lábuk.

3. Fertőrákos, Mithras-szentély

A Napisten szentélye 2001 óta a Világörökség része, melyet 1866-ban fedeztek fel. Felfedezői találtak a helyszínen egy feliratos kultuszképet, három oltárkövet, két oroszlánszobrot, 27 halott hamvait, érméket tartalmazó hamvasztásos sírt, és egy csontvázas sírt is. Hívők százai látogatták már meg ezt a helyet, ugyanis áldozati és beavatási szertartások színtereként is funkcionált a Mithras-szentély.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: Volker Meyer/Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!