5 ok, amiért kis adagokat kapsz az elegáns éttermekben - Gondoltad volna?

Valószínűleg már te is találkoztál olyan étteremmel, ahol apró adagokat irreálisan magas összegekért kínáltak, azonban a tányéron egy igazi műalkotást köszönt vissza ránk. Ezek az ételek nem véletlenül kerülnek kisebb adag formájában az asztalra, ugyanis számos tényező van, amit figyelembe vesznek a szakácsok és persze a vendéglátóegységek is. Nem is sejtenéd, hogy mi áll ezeknek a hátterében! Most összeszedtünk kapásból ötöt!

Roppant drága összetevők

Gondosan megválasztott alapanyagokból készült ételeket meglehetősen gyakran találunk a csúcskategóriás éttermekben. Egy font wagyu marhahús 200 dollár lehet, míg egy kilogramm kaviár körülbelül 10 000 dollárba kerül. Képzeld el azt, hogy egy teljes menüt rendelsz ezekből az alapanyagokból, majd kérsz hozzá egy kis fehér, olasz szarvasgombát is (kb. 7 500 USD / kg). Az ár rendkívül magas lenne! Figyelembe véve, hogy ezek az éttermek, kiváló minőségű alapanyagokat használnak - amelyek hozzávalóit lehet, hogy importálják - érthető, hogy miért kell kisebb adagoknak kerülnie a tányérokra: csak így tartható a "megfizethető" ár.

Elegánsabb kivitel

A kisebb adagokból könnyebben lehet stílusos fogásokat készíteni, hiszen sokkal szebben elrendezhetőek a tányéron, ráadásul először a szemünk is jól lakik a csodálatos látványtól.

Kóstoló

Általában a legtöbb étterem 3 fogásos menüt szolgál fel - előételt, főételt és desszertet. Ám az is előfordul, hogy végül csak a főételt rendeljük meg. A különlegesebb éttermekben a fogások száma akár 12 különféle étel is lehet! Ez a 12 fogás tartalmaz előételeket, levest, salátát, halat, egy első főételt, szájíz tisztítót, második főételt, sajtot, desszertet és egy italt / péksüteményt. Képzeld el, hogy mindezt megeszed egy vacsora alkalmával, így már érthető, hogy ezért csökkentik az éttermek az ételek mennyiségét, így egy kicsit megkóstolhatunk mindent. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2