5 liszt, amit érdemes bevetned fogyókúra idején

Egészségesek, diétásak és ínycsiklandó fogásokat készíthetünk belőlük.

Zabpehelyliszt

A zabpehelyliszt a fogyókúrázól egyik álma, így nem is csoda, hogy ez az egyik legelterjedtebb diétás lisztfajta. Tulajdonképpen ledarált zabból készül, amit teljesen finomra őrölnek. Nagyon egészséges, hiszen tele van rosttal, teljes kiőrlésű, jobb esetben gluténmentes, és magas a vas, a fehérje, B-, és E-vitamin tartalma. Lassan szívódik fel, így a glikémiás indexe is jóval alacsonyabb, mint a sima fehér lisztté. Készíthetünk belőle palacsintát, különböző süteményeket, de akár főzelékek sűrítéséhez is kiváló.

Lenmagliszt

Bár a lenmagnak van egy erőteljes íze és jellegzetes sötét, barna színe, mégis érdemes beiktatni a konyhánkba néha napján Készíthetünk belőle különböző süteményeket, pékárukat, kenyereket, amiknek igazán magas a rosttartalma, továbbá gazdag B-vitaminban, magnéziumban és foszforban. Természetes zsírjai remek hatással vannak az egészségünkre, így érdemes az egész magból is néha enni egy-két kanállal, ami segíti az emésztést is. Lapozz!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!