Lifestyle

Ha ezt az 5 ételt eszed lefekvés előtt, garantáltan jobban fogsz aludni!

Nem tudjuk mindig kontrollálni, hogy mikor tör ránk az éhség. Előfordul, hogy pont lefekvés előtt vonz minket a legjobban a hűtőszekrény fénye. Ilyenkor célszerű olyan ételeket választanunk, amelyek kielégítik étvágyunkat és elősegítik a jobb alvást is. Nyugi, azért egy pohár meleg tejnél több is van, ami segíthet álomországba jutni– de igen, ez a gyerekkori klasszikus még mindig ott szerepel a listán.

Számos oka lehet annak, hogy lefekvés előtt éhesnek érzed magad. Lehet, hogy a vacsora nem volt kielégítő, vagy talán csak az étel nyújt számodra vigaszt egy stresszesebb időszakban. De ha a tested azt mondja, hogy enni akar, akkor hallgass rá! Sőt, a kutatások azt mutatják, hogy a tápanyagban gazdag ételek éjszakai fogyasztása jótékony hatással lehet a szív egészségére, sőt az izmok edzés utáni regenerálódására is. Tehát, mindenképpen olyan ételeket válassz, amelyek elősegítik a pihentető alvást. A galériában mutatjuk az 5 legjobb élelmiszert, amit érdemes fogyasztanod lefekvés előtt!

Cseresznye A cseresznye, különösen a fanyar Montmorency fajta, természetes melatoninforrás. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyümölcs segíthet hosszabb ideig aludni, és javítja az alvás minőségét.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: headspace.com

A szakértő szerint az étrendünk nagyban befolyásolja, hogy milyen sikerrel tudunk leszokni a dohányzásról, ha ugyanis beiktatunk néhány fontos változtatást, könnyebben megy majd a dolog.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.
Lifestyle
Ha nem is mérgesedik el minden, egy hosszabb mosolyszünetre egészen biztosan számíthatsz. A veszekedés hevében inkább gondolj át mindent kétszer.