5 döbbenetes tény, amit senki sem tud a magyar Himnuszról

Január 22. a magyar kultúra napja, így ennek alkalmából hoztunk most öt elképesztő érdekességet a magyar Himnuszról. Te tudtad ezeket? Íme!

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, ugyanis állítólag ezen a napon készült el a magyar Himnusz tisztázata, valamint ez a dátum került az eredeti papír aljára is. Kölcsey Ferenc magyar költő, politikus és nyelvújító, 1823-ban végzett művével, amit a nemzeti újjászületés hajnalán, szatmárcsekei magányában álmodott meg. Előtte az országunknak nem volt hivatalos himnusza, helyette a Boldogasszony Anyánk és az Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga kezdetű énekek, míg a református magyarságé a Tebenned bíztunk című zsolár volt. Összeszedtünk most néhány érdekességet, amit vélhetően te sem tudtál. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

A magyar himnusz lassú, magasztos és olykor melankólikus hangulatú, ám ez nem volt mindig így. Az eredeti verzió sokkal felemelőbb, gyorsabb és pörgősebb volt, ám az évek alatt a magyarok egyre lassabban és szomorúbban kezdték énekelni. Ezért érezzük úgy, hogy a mi himnuszunk nem annyira felemelő, mint a többi nemzeté, ám ezt "magunknak köszönhetjük".
Kattints a további képekért!

A világjárvány kétségtelenül átalakította a munkaerőpiacot olyannyira, hogy a magyar dolgozók is hajlandóak komoly áldozatokat vállalni. A járvány után olyan változásokat tapasztalhatunk majd, amelyekre talán nem is gondoltunk. Íme egy kis ízelítő a legfrissebb kutatások alapján.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!