Lifestyle

2023 a Mars éve lesz - Háborút, de szerelmet is ígér

Az asztrológia hagyományai szerint minden évet egy bolygó ural. Az adott évben az uralkodó bolygó tulajdonságai felerősödhetnek és a bolygó természetének megfelelő események és feladatok várhatóak mind a személyes életünkben, mind pedig a világban.

A 2022-es év uralkodó bolygója a Jupiter volt, a 2023-as év pedig a Mars éve lesz, amikor a cselekvés veszi át a hatalmat.

Viszlát, Jupiter!

A 2022-es év a Jupiter éve volt, amely magában hordozta a Nyilas idealizmusát és a Halak érzékenységét, mivel mindkét jegy uralkodó bolygója. A Jupiter a nagy szerencse bolygója, mindennel összefügg, ami szerencsével, joggal, hittel, bölcsességgel és ezotériával kapcsolatos. A Jupiter adja a hitünket, az életbe vetett bizalmunkat. Hatására mertünk nagyot álmodni, nagy célokat kitűzni. Mivel a joggal is szorosan kapcsolódik, ezért a tiszteséget, megbízhatóságot és az erkölcsi tartást is szimbolizálja. A Jupiter szinte az egész 2022-es évet a Halak jegyében töltötte, ebben a jegyben otthon van, hiszen az ősi uralkodó bolygója. Erejét felerősödve tapasztalhattuk meg, a nehézségek ellenére is megmaradt pozitív életszemléletünk, felerősödött a segíteni akarás az elesettek irányába. Mint minden bolygónak a Jupiternek is van negatív megnyilvánulása, többek között a pazarlás, önzés, kapzsiság, szerencsejátékokra és nagyot mondásra hajlamosíthat. Megjelent a túlzás is, amikor nem ismerjük a mértéket. Mivel mindent felnagyít ez a bolygó amihez csak hozzáér, ezért az árnyoldalait is felerősödve tapasztalhatjuk meg. Legfontosabb tanítása, hogy hajlandóak legyünk félretenni önző céljainkat, egy szebb és boldogabb jövő reményében.

2023-as év a Mars éve

A Mars a Kos és a Skorpió jegyek uralkodó bolygója. A Mars jelképezi a nyers erőt, az ösztönszerű akaratot, tetterőt, a bátorságot, a kezdeményezőképességünket és az agressziót is. Információt ad arról, hogy milyen a személyes akaratunk, milyen erővel, elszántsággal lépünk fel saját magunkért. Hozzá tartozik még többek között a harc, a küzdelem és a szexualitás, a szenvedély is. Mivel az idei évet a Mars uralja, ezért nem meglepő, hogy életünkre az óriási energia lesz a jellemző. A Mars az ego, a férfi, a bennünk rejlő “mágus”is, ezért olyan megakadt élethelyzetekből leszünk képesek újat varázsolni, amelyről már régen letettünk. Ez a tüzes bolygó nemcsak a bátoság hatását erősíti bennünk, hanem az agressziót is, amely lerombolhat mindent, ami szép és értékes az életünkben. Megjelenhet az erőszakra való hajlam a személyes életünkben és a világban is. A Földre háborús konfliktus hozhat, számítanunk kell terror cselekmények kirobbanására. A Mars éve mindig hőséget és szárazságot hoz, megszaporodhatnak az erdőtüzek. Míg a Jupiter évében az optimizmus és az örömteli pillanatok hatására mertünk nagyot álmodni. Addig a Mars évében valóra válthatjuk ezeket a megálmodott pillanatokat. Idén szenvedélyt és bátorságot kaphatunk a Mars hatalmas energiájától. Megerősödhetünk, bátrabbak lehetünk. Ez az év a legjobbat hozhatja ki belőlünk, persze csak akkor, ha jó célra használjuk az erejét. Ha eddig bátortalanok vagy irányvesztettek voltunk, most a kezünkbe vehetjük az irányítást. A Mars hatalmas ereje hajt minket előre. Csak is rajtunk múlik, hogy továbbra is halogatjuk-e a dolgainkat vagy tettekre váltjuk az álmainkat. A Mars testi szinten is nagyobb elszántságot ad, ahhoz, hogy legyőzzük, amivel küzdünk, betegségekből gyors gyógyulást ígér.

Szeretkezz, ne háborúzz!

Mivel a Mars maga a férfi erő, a szexualitás, ezért a szenvedélyt is szítja, ezért nem meglepő, hogy megszaporodnak az egy éjszakás kalandok, a szenvedélyes egymásra találások és a viharos szakítások. A Mars évében hamar partnert találhatunk magunknak. Ez a szenvedélyes energia veszélyt is hordoz magában, felszínre hozza a régóta dédelgetett sérelmeinket, felerősíti birtokló hajlamainkat. Ez a tüzes bolygó rendkívül makacs, ezért magában hordozza a konfliktusokra és a veszekedésekre való hajlamot. Kommunikációnk kíméletlenül őszinte és nyerssé válhat, nélkülözve mindenfajta kompromisszumot. Sajnos a szerelmi életünkre is kettős hatással lehet, mivel szenvedélyes indulatok irányítják a kapcsolatunkat. Bár elősegíti az érzéseink nyílt kimutatását, a szexualitásunk ösztönösebb megélését, de alapot ad a féltékenységnek, veszekedésnek is. A Mars nagyon makacs, ezért gyengíti a kompromisszumra való hajlamot.

Nagyon viharos évnek mutatkozik, tovább gyorsulnak az események, mint az előző évben. A Mars energiája új utakra terel minket, akár akarjuk a változást, akár nem. Ha nem ijedsz meg a megmérettetéstől, a legjobbat hozhatja ki belőled ez az év. Eljött a tettek ideje, ha ellenállsz ennek a hatalmas energiának, akkor mások döntenek a fejed felett és mások uralkodnak rajtad. Nem szabad, hogy a türelmetlenség és az önpusztításra való hajlamunk átvegye az irányítást az életünk felett, mert mindent elpusztíthatunk ami egykor szép és jó volt az életünkben.

A Mars ereje kirobbanó erővel csap le ránk 2023-ban. Befolyásolja döntéseinket, tetteinket. Rajtunk múlik, hogy mit kezdünk ezzel az óriási építő, de könnyen pusztítóvá is válható energiával.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.