Lifestyle

Ez lesz 2023-ban az év virága és szobanövénye: az újrakezdés lehetőségét szimbolizálják

2022-ben a tulipán és a törpebors, előtte pedig a napraforgó és a nyílgyökér szerezte meg az év virága és szobanövénye címet. Idén viszont a kényesebb típusoké lesz a főszerep.

Növénydivat

Ismerős az a jelenet a Szex és New Yorkból, amikor Carrie lecseréli a csinos kis kosztümjét egy Vivienne Westwood esküvői ruhacsodára? Nagyjából ez várható a növények világában is 2023-ban. Ahogy az minden évben lenni szokott, a 1-800-Flowers most is kihirdette az esztendő kedvenc szobanövényét és virágát, a választásuk pedig idén a lándzsás zebralevélre (Calathea Rattlesnake) és az orchideára esett. Szóval jó lesz ha a kis pozsgások vigyáznak, mert két nagyágyú tér vissza a lakásokba. Viszont mielőtt rohannál a kertészetbe, mindenképp lapozd fel a galériánkat, nem mindegy ugyanis, hogy milyen fajtára esik a választásod!

Az orchidea az egységet, a szerelmet és az új kezdetet szimbolizálja. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, három lehetőségünk is adott.
Kattints a további képekért!

Felejtsd el az altatókat és a különböző pirulákat – elég, ha a cikkünkben felsorolt növények közül legalább egyet elhelyezel a hálószobádban, és máris könnyen fog menni az alvás!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár, új lehetőségek és inspirációk nyílnak meg a körömtrendeket illetően is, melyekből idén sem lesz hiány.
Sztárok
Clementine egyre jobban hasonlít az édesanyjára és külsőleg minden adottsága megvan ahhoz, hogy hamarosan a nyomdokaiba lépjen.
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.