Lifestyle

Ősszel kétszer is megemelik majd a gáz árát

Nem egységesen 747 forint lesz a gáz köbméterenkénti ára az átlag felett fogyasztók számára.

2023 elején tovább emelkedhet a gáz ára

A Technológiai és Ipari Minisztérium nemrégiben kiadott közleményéből kiderül, hogy nem egységesen 747 forint lesz a gáz köbméterenkénti ára az átlag felett fogyasztók számára - szúrta ki a HVG.hu. A nagycsaládosoknak szóló kedvezmény kapcsán a minisztérium azt írja, augusztusban és szeptemberben 732,4, míg október és december között 752,5 forint lesz köbméterenként a „lakossági piaci ár”.

Így tehát azoknak, akik 1729 köbméternél többet fogyasztanak egy évben, augusztustól a 99,95 - 104,65 forint / köbméter helyett 732,4 forintot kell fizetniük a gázért, aminek az ára tovább fog emelkedni, ahogy elkezdődik a fűtési szezon.

A HVG hozzáteszi: mivel 2023 első hónapjainak árát a kormány majd csak decemberben határozza meg, így elképzelhető, hogy jövő januártól tovább emelkedik majd a gáz ára.

A Portfolio.hu cikke hangsúlyozza: az áremelkedés csupán azokat érinti, "akik a fogyasztási jelleggörbéből adódó havi rugalmasságon is túllógnak, azaz augusztusban 15, szeptemberben 30, októberben 101, novemberben 203, decemberben pedig 297 köbméternél is több gázt fogyasztanak és az efeletti részre értendő tehát augusztus-szeptemberben a 732,4 forintos, október-december között pedig a 752,5 forintos gázár."

Fotó: 123rf

A Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetség szerint a magyar kormány két közelmúltbéli intézkedése (a KATA-törvény módosítása és a rezsiár növelése) a vártnál is komolyabb pénzügyi problémákat idézhet elő.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.