Lifestyle

Idén elmarad a karácsonyi vásár Budapesten

A vásárt tavaly is megrendező fővárosi nonprofit cég tárgyalásokat kezdett ugyan a Belvárossal, de az egyeztetés végül nem zárult eredményesen.

Nincs már elég idő

Idén nem lesz karácsonyi vásár Budapesten, az indoklás szerint ugyanis már nincs elegendő idő az esemény előkészítésére - nyilatkozta a 2021-es vásárt is megrendező fővárosi nonprofit cég, a Budapest Brand vezetője, Faix Csaba az ATV-nek.

A Budapest Brand ugyan tárgyalásokat kezdett a Belvárossal, de a partneri egyeztetés végül nem zárult eredményesen, mivel a cég csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna elvállalni a vásár megrendezését.

"Miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a Budapest Brand még július végén megkereste az V. kerületi Önkormányzatot, hogy az elmúlt több, mint 20 évhez hasonlóan idén is szívesen megrendezi a vásárt. Erre a megkeresésre szeptember elejéig nem kapott választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére. Ezt a Budapest Brand kifejezetten sajnálja, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtünk a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsük és a többség számára elérhetővé tegyük a vásárt. Ez biztosította volna, hogy a tavalyi megszokott színvonalon és időben, transzparens módon megvalósulhasson a vásár. A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor" - nyilatkozta a Budapest Brand vezetője.

Faix Csaba hangsúlyozta: nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezik meg idén a karácsonyi vásárt, melynek megvalósítása több mint 100 millió forintba kerül.

Fotó: 123rf

Két napig nem lesz gáz 15 Nógrád megyei településen, a leállás oka karbantartási munkálatok. A helyiek felháborodtak, hiszen sokan már fűtenének a hamar beköszöntő hideg miatt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.