Lifestyle

2019 a Merkúr éve lesz – Rendesen felpörögnek a dolgok körülöttünk!

A 2018-as év uralkodó bolygója a Vénusz volt, 2019-é pedig a Merkúr lesz, ami felpörgeti az életünket. Hirtelen bekövetkező és gyors változásokra kell számítanunk. Szinte semmi sem marad a régiben, egy kicsit minden a feje tetejére áll annak érdekében, hogy elhagyjuk végre a komfortzónánkat és mozgásba lendüljünk, hiszen erre lesz szükség ahhoz, hogy megvalósítsuk a vágyainkat, amiben óriási segítségünk lesz a Merkúr!

Merkúr az asztrológiában

Mivel a Merkúr kerüli meg a leggyorsabban a Napot, a gyorsaság, változékonyság bolygója. Az azonos nevű római isten bolygója, aki a kommunikáció, a tiszta gondolatok, az ész, értelem, illetve a tolvajok istene és ezeket ugyancsak képviseli maga a bolygó is. Mindemellett a Merkúrhoz tartozik a bátorság, gyakorlatiasság és kezdeményezőkészség is, vagyis ezeket a képességeidet is felerősíti. A bolygó – ahogy az isten is - támogatja a kereskedőket, tanítókat, diplomatákat, ügyvédeket, művészeket és mindenkit, aki szellemi tevékenységet űz. Így nem kérdés, hogy az előbb elsoroltak valamelyikével foglalkozik, 2019-ben igencsak sikeres év elé nézhet. De a Merkúr mindenki más elméjét és életét felpörgeti, vége az álló víz az időszakának és cselekvésre készteti az embereket. Cselekvésen belül legfőképp a továbbtanulásra és az álmok megvalósítására. A két hozzárendelt jegy a Szűz és az Ikrek. A fizikai test szintjén az agy, idegrendszer, szemek, nyelv, légzőszervek és kezek.

2018 a nőies Vénusz éve volt, ami a szerelem, szeretet és szépség bolygója. A Vénusz arra ösztönzött, hogy jobban megéljük és kimutassuk az érzéseinket, merjük elmélyíteni a kapcsolatainkat és egyáltalán teremteni azokat. Felhívta a figyelmünket arra, hogyan kezeljük a környezetünket kellő empátiával és megértéssel. Megszólította a bennünk élő nőt, hogy aknázzuk ki belső szépségünket és merjünk változtatni a külsőnkön, amennyiben elégedetlenek vagyunk vele. Ám arra is bátorított, hogy merjük felvállalni testi vágyainkat és szükségleteinket, hogy a szexualitást ne tabuként kezeljük. Arra sarkalt, hogy tegyünk lépéseket annak érdekében, hogy ráleljünk a belső örömre. Egyesekben pedig felszínre hozta a művészi énjüket és kreativitásukat. A test és a lélek, illetve a kapcsolatok átalakulásának éve volt. A jövő év a Merkúr éve lesz, ami pedig arra ösztönöz, hogy cselekedjünk, ne csak üljünk a babérjainkon, hanem tegyünk lépéseket álmaink, vágyaink megvalósításáért. Fel kell kötnünk a nadrágunkat, mert folyamatos változásoknak leszünk kitéve, ami a mi életünket és fejlődésünket szolgálja!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.