11 milliárd forintos, 2000 gyémánttal díszített esküvői torta - Bele mernél harapni?

A világon mindenből állítanak fel rekordot, így idén februárban megtették ezt egy esküvői tortával is Angliában. A világ legdrágább esküvői tortája cím nyertese 52 millió dollárba, azaz több mint 11 milliárd forintba került.

Rekordtartó

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

A másfél méter magas, 6 emeletes desszertet 2000-nél is több gyémánt díszíti, amelyek összesen 2046 karátosak és természetes jeges hatást keltenek annak külsején. Tehát nem különleges, speciális hozzávalóknak, hanem az azt beborító drágaköveknek van ilyen magas ára. Emellett elkészítésének ideje is emeli árát, mivel a rengeteg apró gyémántot egyesével illesztették a tortára. A „remekművet” a chester- i CAKE cukrászda dolgozóinak és a Liverpool-ban tevékenykedő Russel and Case ékszerészeinek együttes munkája alkotta. A lélegzetelállító tortát a közönség a National Gay Wedding Show-n tekinthette és kóstolhatta meg március 3-án. A süteményt állandóán biztonsági őrök figyelték a kiállítása során.

Előző rekord

Az előző nyertes tortát Mimi So ékszertervező és a Beverly Hills-i Rodeo Drive-on található La Patisserie Artistique cukrásza készítette el és nem kevesebb, mint 20 millió dollárt ért.

Forrás: huffingtonpost.com
Fotók: dailymail.co.uk, zunehdwallpapers2013.com, cakefoodpizza.blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!