10 nevelési baki, amit minden szülő elkövet - Te is beleesel ezekbe a hibákba?

Sokszor azt gondoljuk, hogy ezekkel jót cselekszünk, ám a szakértők szerint inkább az ellenkezőjét érjük el vele.

Te jól csinálod?

A gyereknevelés egyáltalán nem egyszerű, hiszen egyszerre kell következetesnek lenni bizonyos helyzetekben, ugyanakkor a szeretetet sem szabad megvonni gyermekünktől. Épp ezért a felelős szülők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy egy boldog, sikeres és a saját maga lábán is elboldoguló gyermeket neveljenek fel, ám néha pont ezért vallanak kudarcot. Vannak bizonyos szituációk, élethelyzetek, események, amiket igyekeznek a lehető legjobban orvosolni, azonban abba nem gondolnak bele, hogy egy-egy szónak mekkora súlya van, vagy éppen egyes cselekedetek milyen óriási hatással lesznek a gyerek későbbi életére, mitöbb lehet, hogy soha nem felejti el és a későbbi jellemét nagyban befolyásolja. Kérdezd meg a gyereked, hogy van-e valamilyen meghatározó emléke veletek kapcsolatban és figyeld meg, hogy milyen apróságok ragadtak meg a tudatában. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

1. Az első és a legfontosabb, hogy mindig mutassuk ki a szeretetünket. A gyerek egy kicsi ember, aki nem tud még a saját lábán megállni, szüksége van támogatásra, szeretetre, iránymutatásra. Számukra a legfontosabb az anyukájuk és az apukájuk szeretete, semmi más. Mi történik, ha egy gyerek nem érzi szülei szeretetét? Önértékelésük csorbát szenved, nem lesz önbizalmuk, nem hisznek magukban, hogy képesek egy-egy szituációban helytállni, sőt sok gyerek a külsejével sem lesz elégedett, így sorban jönnek a plasztikai beavatkozások, vagy a ruhára, cipőkre, drága holmikra való pénzköltések. 2. A másik eset, hogy felnőttként a szülők megpróbálják megadni gyermeküknek mindazt, amit ők nem kaptak meg, majd ebből az következik, hogy a gyereküket teljes kontroll alá helyezik, ami megfojtja őket.
Kattints a további képekért!

A legendás amerikai filmrendező nemrégiben töltötte be 85. életévét, e jeles alkalom apropóján készült a bravúros videó.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!