Ez a világ 10 legveszélyesebb munkahelye - A tiéd köztük van?

Unod az irodai létet és kalandosabb munkára váltanál? Ezek között biztosan találni fogsz kedvedre valót. Az megint más kérdés, hogy egyik szakma sem egy életbiztosítás.

Halálosan jó munkák

Érezted már úgy, hogy a munkád hatalmas szívás és ennél bármi jobb lehet? Gondolj bele abba, hogy világszerte megközelítőleg egymillió emberrel történik munkahelyi baleset évente és nem kevesebb, mint ötezren vesztik életüket olyan szerencsétlenségben vagy betegségben, amelyet munkájuk során szenvednek el. Még mindig úgy érzed, inkább váltanál valami kalandosabb és kockázatosabb szakmára? Mutatunk egy listát a világ 10 legveszélyesebb munkájáról, amik között van romantikus, izgalmas és meglepően magányos is. Egy közös van bennük: elképesztően jól fizetnek.

Hadi tudósító

Hadi tudósító

Az újságírói munka legmagasabb szintje épp ugyanolyan fontos, mint egy laboratóriumi tudós munkája, de jóval veszélyesebb annál. A háborús tudósítókra leselkedő veszélyek listája végtelen, de leggyakrabban emberrablás, kínzás és közvetlen támadás áldozatává válnak. Amikor egy ilyen tudósító a harcmezőn tartózkodik, nem újságíróként, hanem ellenségként tekintenek rá.

Építőipari munkás

Bár az építőiparban szigorú biztonsági előírások vannak, nem szabad elfelejteni, hogy ezek a munkások ennek ellenére sokszor halálos szerszámokat használnak, és olyan magasságban vagy épp olyan nehéz anyagokkal dolgoznak, amik önmagukban is életveszélyesek. További veszélyt jelent rájuk a különböző vasbeton gerendák vagy falak váratlan összeomlása, amire egyszerűen lehetetlen felkészülni. Valószínűleg kevesen gondolnák, de ez az egyik legveszélyesebb munka a világon.

Favágó az erdőben

Favágó

A favágás az egyik legveszélyesebb szakma, mivel az ilyen területen dolgozó emberek hússzor nagyobb eséllyel halnak meg, mint a más területeken dolgozó emberek. Minden egyes nap nehéz és veszélyes gépekkel dolgoznak, hogy a sokszor kiszámíthatatlanul dőlő fákról és a letörő hatalmas ágakról ne is beszéljünk.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak