4 tipp a problémamentes mosáshoz férfiaknak

Ha úgy gondolod, hogy a mosás női feladat, nagyot tévedsz! Ha egyedül élsz vagy párod elutazott a barátnőivel egy hétre, addig halmozod a szennyest, míg visszajön, vagy keresel egy SOS-takarítónőt? Itt az idő, hogy kézbe vedd ruháid sorsát, és ne másra várj azért, hogy a hétvégére kedvenc farmeredbe bújhass.

Tűt a szénakazalban

Ha eddig soha nem jártál még a mosógép közelében sem, érdemes tudnod, hogy az első lépés mindig a szennyes ruhák szétválogatása. A színes ruhák engedhetik a színüket, ezért jó, ha külön mosod a világosaktól. Három csoportra érdemes szétosztanod a ruhákat: fehér, világos színes és sötét színes. Emellett még fontos, hogy a lakástextileket, mint például a konyharuhákat, abroszokat, függönyöket is külön tedd a mosógépbe, csakúgy, mint a kényes selyem és gyapjú darabokat is. Érdemes eleve szétválogatva tárolnod a szennyes ruhákat, így nem mosás előtt megy el az idő a válogatással.

Mindent csak módjával

Ha már kiválogattad a mosni kívánt ruhákat, tedd be ezeket a gépbe, de ne tömd tele, mert akkor egyrészt nem lesznek elég tiszták, másrészt pedig összegyűrődhetnek a ruhák, egy kis helyet ezért mindig hagyj. A gép mosószer adagolójába tedd a mosószert. Ez lehet por, folyékony, de ha gélkapszulát vásárolsz, azt a ruhákhoz tedd a mosódobba. Kapható színes, fehér ruhákhoz való, érzékeny bőrre sőt – egyes márkáknál – fekete ruhákhoz való mosószer is. A csomagoláson meg tudod nézni, a gyártók mennyit javasolnak egy adaghoz. Kiegészítésképp használhatsz öblítőt és vízlágyítót, vagy ha nagyon piszkosak a ruhák, akkor egy kis folttisztítót is. Ezeket a mosószer-adagoló rekesz kisebb, vagy keskenyebb részébe öntsd.

Fotók: uk.prweb.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!