Űzd el a pókokat és az egereket, mielőtt beköltöznének

Próbáljátok ki ezeket a trükköket az apró betolakodók ellen!

Borsmenta

A pókok és az egerek gyűlölik ezt az erős szagú növényt, ezért ezt remekül felhasználhatod ellenük. Nem kell bevetni az egérfogót és felesleges köbepermetezni a lakást vegyianyagokkal, remélve hogy a pókok is elpusztulnak az egyébként rovarok ellen kifejlesztett szertől. Vegyél egy üveg tiszta borsmenta illóolajat és keverd el a felét fél liter vízzel egy szórófejes üvegben. Ha nagy a baj, víz helyett ecetet használj, de ennek az illata már nem lesz kellemes számodra. Minden nyílászárót alaposan fújj körbe a keverékkel. Elég havonta megismételni. A pókok és az egerek is el fogják kerülni ezeket a részeket, ám ha mégis bejönnek, kezdd el megvizsgálni a lakást, milyen más utat találhattak maguknak.

  

Levendula

A levendula naftalintartalma miatt köztudottan jó a molylepkék ellen. Ha egy kis illatzsákba egy kevés kiszárított levendulát teszel, ezt esetleg időnkét levendula illóolajjal felfrissíted, akkor nem csak finom illatúak lesznek a ruháid, de a molyok is távol maradnak. De nem ők az egyetlen rovarfaj, akiket riaszt a levendula illata: a szinte kiírthatatlan ágyipoloskák ellen is jó megoldás lehet ez a lila virág. A matracod széleihez tűzz egy kevés levendulát, vagy időnként permetezd be levendulaolaj és víz keverékével, hogy megelőzd a bajt.

Geránium

Egy újabb virág, aminek az illata az ember számára kellemes, de bizonyos állatok ki nem állhatják. Túrázásnál többé ne használj szúnyogriasztót, hanem keverj geráviumolajból és vízből egy természetes és sokkal hatékonyabb vérszívó űzőt. A lakásban is használhatod, csak permetezd körbe vele a nyílászárókat. Nem csak a szúnyogokat, de jó eséllyel a kullancsokat és a legyeket is távoltartja! 

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

fotókredit: butterflybeautyshop.wordpress.com, wikipedia.org

Oldalak