Szicíliai design - mediterrán hangulat a skandináv anyagokkal keverve

A szicíliai design a mediterrán stílust testesíti meg a skandináv materiálok és árnyalatok ötvözésével. Otthonos, meghitt atmoszféra a minimalizmus letisztultságával és időtlen dekorációs elemekkel. A legjobb választás, ha déli hangulatra vágysz a lakásban.

Szicíliai design

A szicíliai designban minden benne van, amire egy otthonnak szüksége lehet - minimalizmus és letisztultság, skandináv stílus a fa szeretetével, neutrális színekkel, illetve a mediterrán vibráló, meghitt hangulata. Mindez a barokk, spanyol beütésű, 17. századi atmoszférára és alapokra épít, mely a 21. században még mindig megállja a helyét. Rusztikus felületek, kőberakások, hatalmas lépcsők, márvány mindenütt és persze a természet ereje az enteriőrben - növények, virágok hatalma. Talán így lehetne legjobban jellemezni ezt a déli style-t, amit annyian imádnak - nem csak az olaszoknál.

Ez a design megteremti a tökéletes egyensúlyt a maximalizmus és a minimalizmus között, mert kiaknázza a dekorációs és lakberendezési elemeket az alapszabályokra fókuszálva, ugyanakkor az enteriőr összképe soha nem zsúfolt, sokkal inkább harmonikus és letisztult. Egy szicíliai otthonban sok a neutrális és földi árnyalat - így a bézs, a fehér, a narancs, a kék és a zöld.

A nagyon modern penthouse-okkal ellentétben a szicíliai design monumentális terekkel és méretekkel dolgozik. Míg egy 21. századi minimalista, luxus felszereltséggel rendelkező lakás belmagassága nem éri el a három métert, addig a mediterrán stílus elképesztő számokkal operál. Ezért jelennek meg a feltűnő és számottevő boltívek, óriási ablakok és nyitott nappali megoldások, melyek növelik a helyiségeket.

A szicíliai design anyagok tekintetében nagyon sok természetes materiált használ, így fát, márványt és követ. A stílusra abszolút jellemző a térkövezés, mind kinti megoldások esetében, mind pedig enteriőrnél. Összességében kijelenthetjük, hogy a tökéletes otthon alapjait adja ez az irányzat.

fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak