Home&Design

Óriási változás egyetlen lépésben: ha csak egy szabályt fogadsz meg a lakberendezés területén, ez legyen az

Nem kell feltétlenül szakembert hívnunk, ha az otthonunk berendezésénél a tökéletes összhang és harmónia elérése a cél. Egy megfelelő fókuszpont elhelyezése ugyanis önmagában óriási változást hozhat.

Fókuszpont

A lakberendezés nem véletlenül külön szakma. Jó pár szabály van, amely alapján a szakemberek kialakítják otthonunk enteriőrjét, az egyik ilyen például a fókuszpont meghatározása. Ez általában arra a területre utal, amely azonnal megragadja a figyelmet adott helyiségben. Egyszerűen fogalmazva, ez a szoba sztárja. A különféle tereken belül a tervezők fókuszpontokat határoznak meg, hogy felhívják a figyelmet egy meghatározó bútorra vagy kiegészítőre - egy központi elemre. Ez megteremti az otthon esztétikáját, és a berendezésben is további segítséget nyújt. Hogyan tudod meghatározni a fókuszpontot? Ez az első, amit a szobába lépéskor látnod kell. Ha a nappaliban kandalló van, az például egy természetes fókuszpont. Persze nem minden szoba rendelkezik meghatározó építészeti jellemzőkkel, így számos más dolgot használhatsz egy-egy helyiség fókuszpontjához, például ablakokat, televíziót, bútort, festményt vagy egyéb kiemelkedő dekorációt. A galériára kattintva mutatunk néhány példát a fókuszpontozáshoz.

Ha van egy olyan nagy, gyönyörű növényed, amely képes azonnal elragadni a figyelmet, az megfelelő a szoba fókuszpontjának.
Kattints a további képekért!

Nagyobb otthonról álmodozol, de véges a büdzséd? Válassz térhatású tapétát. Kis tereket megbolondít, nagy falfelületekkel bíró enteriőrökben pedig néhány tízezer forintból megteremtheted az illúzió luxusát.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...