Optikai csoda - így nagyobbnak tűnik és többet ér a lakásod

A térhatású tapétára tekinthetünk úgy is, mint a poszter 21. századi leszármazottjára. Kis tereket megbolondít, nagy falfelületekkel bíró enteriőrökben pedig néhány tízezer forintból megteremtheted az illúzió luxusát.

Térnövelő tapéták

Ha unod a fehér falakat és nem sokat bíbelődnél a dekorációval, vagyonokat költeni sem szeretnél valamint kevés bútorban gondolkodsz, az optikai tapéta a legegyszerűbb, legötletesebb megoldás lehet. Ráadásul 4-5 különböző méretben kaphatóak a futurisztikus tapéta tekercsek, tehát egy másfél méter széles falfelület éppúgy feldobható vele, mint egy grandiózus nappali több méteres főfala.

Modern alapanyagok

Ha beleszerettél az optikai tunning tapéta-lehetőségeinek valamelyikébe, ne rettentsen el a kivitelezés sem. Annyira egyszerű a ma már egy oldalon impregnált, nem szövött, rostszálas alapanyagból készült tapétacsíkok felhelyezése. Egyből a falra vuhetjük a ragasztót, így a tapétát szárazon helyezzük fel a felületre és az átnedvesedésre sem kell várni. Ennek köszönhetően leegyszerűsödik és tisztábbá válik a tapétázás folyamata. Eltávolításról a csíkokat maradéktalanul le lehet húzni a falról. A mai tapéták már a legtöbb esetben méret- és színtartóak, nagyfokú levegő és vízpára-átbocsátó képesség jellemzi őket. Arra figyeljünk, hogy felragasztásnál a fal felülete száraz legyen. A továbbiakban a tapéta könnyen és jól tisztítható, törölhető, lemosható.

Leadfotó, fotó: Vivre

Oldalak