Home&Design

Merész belső terek, gazdag részletek: így lehet neked is Art Deco otthonod

Bár egyesek azt állítják, hogy az Art Deco belsőépítészet korszaka véget ért, tagadhatatlan, hogy szelleme tovább él. A 20. század eleji Amerika meghatározó stílusáról beszélünk, amely egy merész belső tereket, gazdag díszítést és a dekadencia stílusjegyeit követő irányzat volt.

Art Deco

„Amikor az Art Decóról beszélünk, általában az 1920-as és 30-as években legnépszerűbb belsőépítészeti és esztétikai stílusra gondolunk” – mondja Jennifer Durand, a Jessica Lagrange Interiors tervezési igazgatója az Architectural Digestnek. Hogyan kell elképzelni magát a stílust? Nos, az Art Decót gyakran geometrikus minták és motívumok, merész ékszertónusok és gazdag anyagpaletták határozzák meg, amely pazar és dekadens. „Manapság valószínűleg nem készítenénk teljesen autentikus Art Deco belsőteret” – teszi hozzá a szakértő. "De szeretünk bizonyos darabokat használni, amelyek időtlenek és tökéletesen működnek egy modern környezetben."

Történelmileg az Art Deco - amely az arts décoratifs rövidítése - Franciaországban kezdődött az 1900-as évek elején, de igazán Amerikában virágzott a 20-as és 30-as években. Általában az első és a második világháború közötti korszakban népszerű művészeti, enteriőr-, építészeti és terméktervezési stílusok közé sorolták, nevét csak 1925-ben kapta. Az akkori terveket gyakran az áramvonalas megjelenés határozta meg – általában egyszerű vonalakból és geometrikus díszítési formákból állt –, amelyek drága anyagokból készültek. „Ha az Art Deco-ra gondolunk, szimmetrikus, geometrikus, áramvonalas darabokat képzelünk el leegyszerűsített formában, igazán innovatív, speciális anyaghasználattal” – mondja Durand az AD-nek.

Pörgesd végig a galériát a legszebb Art Decó épületekért és belső terekért!

A legismertebb Art Deco épületek közül sok - például felhőkarcolók, mint a Chrysler Building és az Empire State Building, vagy a Radio City Music Hall – New Yorkban található, bár a stílus maradványai az egész országban megtalálhatók. Különösen Tulsa, Oklahoma, Detroit és Michigan rendelkezik lenyűgöző Art Deco struktúrák gyűjteményével.
Kattints a további képekért!

A nappali otthonunk szíve, ezért természetes, hogy mindannyian szeretnénk lehetőség szerint otthonossá és gyönyörűvé varázsolni.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.