Home&Design

Ez a lakberendezés legfontosabb szabálya - a belsőépítészek is ehhez nyúlnak első lépésként

Nem kell feltétlenül szakembert hívnunk, ha az otthonunk berendezésénél a tökéletes összhang és harmónia elérése a cél. Egy megfelelő fókuszpont elhelyezése ugyanis önmagában óriási változást hozhat.

Fókuszpont

A lakberendezés nem véletlenül külön szakma. Jó pár szabály van, amely alapján a szakemberek kialakítják otthonunk enteriőrjét, az egyik ilyen például a fókuszpont meghatározása. Ez általában arra a területre utal, amely azonnal megragadja a figyelmet adott helyiségben. Egyszerűen fogalmazva, ez a szoba sztárja. A különféle tereken belül a tervezők fókuszpontokat határoznak meg, hogy felhívják a figyelmet egy meghatározó bútorra vagy kiegészítőre - egy központi elemre. Ez megteremti az otthon esztétikáját, és a berendezésben is további segítséget nyújt. Hogyan tudod meghatározni a fókuszpontot? Ez az első, amit a szobába lépéskor látnod kell. Ha a nappaliban kandalló van, az például egy természetes fókuszpont. Persze nem minden szoba rendelkezik meghatározó építészeti jellemzőkkel, így számos más dolgot használhatsz egy-egy helyiség fókuszpontjához, például ablakokat, televíziót, bútort, festményt vagy egyéb kiemelkedő dekorációt. A galériára kattintva mutatunk néhány példát a fókuszpontozáshoz.

Ha van egy olyan nagy, gyönyörű növényed, amely képes azonnal elragadni a figyelmet, az megfelelő a szoba fókuszpontjának.
Kattints a további képekért!

Inspiráló újdonságok várnak ránk a konyhák világában 2023-ban is. Mutatjuk az idei legnagyobb trendeket.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A növekedés üteme egy ideig még nem fog változni, sőt 2040-re a 8,5 milliárdos plafont is elérheti a világ népessége, az évszázad végéig azonban fontos változásokkal kell számolni.
Sztárok
A celebritás a Nő a Tét című talkshowjának új adásában arról is szót ejtett, milyen nehézséget jelentett számára végigcsinálni 2009-es, emlékezetes Playboy-fotózását.
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!