5 hiba, amit a korallvirág gondozásakor elkövethetsz

A korallvirág az egyik legnépszerűbb növény, mely a legtöbb háztartásban jelen van. Otthonunk éke azonban könnyen tönkremehet, ha nem tartjuk szem előtt az igényeit. Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetünk, ha ennek a virágnak a gondozásáról van szó!

Hideg

A korallvirág, azaz a Kalanchoë blossfeldiana nem szereti a túl hideget, hisz fagyérzékeny növény. Télen a túlságosan hideg, szellős ablakpárkány nem a legjobb hely ennek a virágnak, sőt ha kint szeretnénk tartani, akkor csakis a májusi fagyok elvonulása után tegyük ki a zöldet, melynek legalább 10 fokos meleg kell.

Túl sok fény éri

Persze a másik verzió, a túl sok napfény sem tesz jót neki, hisz a túlzásba vitt hő és fény árthat a leveleinek. Másrészről a korallvirág rövidnappalos növény, ezért a virágzás feltétele a napi 14 órás sötétség 6-8 héten át.

Több vizet kap, mint kéne

A pozsgások családjában tartozó korallvirág a leveleiben tárolja a vizet, így a túlöntözést nem kedveli, hisz hamar rothadásnak indulhat. Az álló, pangó vízben való tárolás sem jó neki, hisz ez esetben a gyökerek károsodhatnak. Tehát öntözéskor mindig gondoljunk arra, hogy a száraz föld nem jelent teljes szárazságot és csak mértékkel locsoljuk a zöldet.

Fotók: floradania.dk, wikimedia.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!