A tökéletes kerti parti elengedhetetlen kellékei - Így lesz stílusos a nyári bulizás

A nyár a piknikek, grillezések és kerti partik időszaka, a menü gondos elkészítése mellett azonban nem árt, ha ügyelünk a dekorációra és a hangulatra is. Csak néhány apróságra és kreatív ötletre lesz szükségünk ahhoz, hogy felejthetetlen nyáresti programot szervezzünk a családnak vagy a barátoknak!

Meghívók és a menü

Hogy tudd, mégis hány főre számíthatsz, készíts imádnivaló kis meghívókat a vendégeknek! Ha valaki kézhez kap egy ilyet, már biztosan képtelen lesz nemet mondani az invitálásra. Ha megvan a létszám, kezdődhet a tervezés a menüt illetően. Időben tudjuk le a nagy bevásárlást, hogy a buli napján már csak az ételek elkészítésére kelljen koncentrálnunk. A húsokat pácoljuk be minél előbb, a salátákat akár reggel is összedobhatjuk, hűtőben tárolva kellemesen lehűlnek majd a vendégek érkezéséig. Készítsünk valami könnyed süteményt vagy gyümölcssalátát, jól fog esni a grillvacsora után, de a limonádéról vagy a koktélokról se feledkezzünk meg!

A terep előkészítése

Ha kertes házban laksz, akkor némi előnnyel indulsz, hiszen nincs is jobb a szeretteid körében, néhány finom falat és jó bor társaságában mulatni az időt a természet lágy ölén. Persze akár egy terasz vagy erkély is tökéletes helyszín lehet egy ilyen alkalom esetén, a lényeg, hogy a lehetőségekhez mérten készítsük elő a terepet a vendégek fogadására. Gondoskodjunk róla, hogy elegendő asztal és szék álljon az érkezők rendelkezésére, hogy mindenki kényelmesen fogyaszthassa el az ételt. Színes párnákkal, szőnyegekkel, plédekkel akár a fűben ücsörgést is divatba hozhatjuk!

Fotók: pinterest.com, asiahomegarden.com, xmasdecor.loveitsomuch.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!