Nagyszüleink tudtak valamit! - 7 régi háztartási trükk, ami valóban beválik

Mindannyian hallottuk már édesanyánktól, nagymamánktól azokat a háztartási trükköket, amelyek mindenféle modern eszköznél vagy módszernél hatásosabbak. Nos, jó hírünk van: érdemes megfogadni a felmenőink tanácsait! Bár nem mindegyik igaz, azok, amiket most felsorolunk, mindenképpen hatékonyak!

Használjuk a növényeket légfrissítőként!

Több kutatás is bebizonyította, hogy a szobanövények nagyon jót tesznek az otthonunk levegőjének; egyes fajták képesek kiszűrni a körülöttünk lévő mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat, mint például a formaldehid, ammónia és a benzol. Ha mi is szeretnénk szabadon lélegezni a lakásunkban, akkor neveljünk bambuszpálmát, szobafikuszt, vitorlavirágot vagy krizantémot.

Tisztítsuk újságpapírral az ablakokat!

Az újságpapír önmagában nem elegendő a hibátlan eredményhez, hiszen ha nem a megfelelő újsággal dolgozunk, az ablakon könnyen ott maradhatnak a vegyszerek hatására kioldódott festékanyagok. Ahhoz azonban tökéletes, hogy miután végeztünk a tisztítással, a nedves felületet áttöröljük vele – csíkmentes és ragyogó lesz, mint még soha!

Fertőtlenítsük mikrohullámú sütőben a szivacsot!

Tegyük be minden nap minimum két percre a szivacsainkat a mikrohullámú sütőbe, hogy sterilizáljuk őket. Ez az idő ugyanis elegendő ahhoz, hogy a hőhatás megölje a kórokozók 99%-át.

Javítsuk ki jégkockával a szőnyeg hibáit!

A szőnyegekre rakott bútorok okozta nyomok legfőbb ellensége a jégkocka! Tegyünk az egyik zavaró részre jégkockát, várjuk meg, míg elolvad, majd borzoljuk fel a szálakat – a szőnyeg újra a régi lesz!

Fotók: huffingtonpost.com, theparsimoniousprincess.blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!