Home&Design

Hármas szabály a lakberendezésben: tökéletes lesz az otthonod, ha így dekorálod

Valószínűleg már hallottad a kifejezést: a lakás berendezésekor mindig kövesd a "hármas szabályt". Mi is ez pontosan, és hogyan érdemes beépítenünk az otthonunkba? Mutatjuk a részleteket!

A lakberendezés alapja

A legtöbb tervező azt mondja, az alapelvet azért hozták létre, mert a páratlan számú tétel természetesebbnek és kevésbé kényszerűnek tűnik, mint a páros csoportosítás. Miért? Nos, főleg azért, mert a túl sok szimmetria miatt a szoba elavultnak és hidegnek tűnik. Lényegében az a legjobb, ha megtaláljuk az egyensúlyt a szimmetria és az aszimmetria között. Az alábbi galériában bemutatjuk, miként tudod betartani az alapelvet, legyen szó bármely helyiségről.

Három szín egy szobában Minden szobában célszerű a színeknél a 60-30-10 szabályt betartani. A fő árnyalat (60 százalék) mehet a falakra, a másodlagos alkalmazható a bútorokra (30 százalék), a harmadlagos (10 százalék) pedig az egyéb dekorelemekre és kiegészítőkre.
Kattints a további képekért!

Apróságok, amik pillanatok alatt elit érzést kölcsönöznek.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...