Hallottál a hármas szabályról? Tökéletes lesz a lakás, ha így rendezed be

Mi ez a rejtélyes hármas szabály, amelynek megfelelően érdemes berendezni az otthonunkat, és hogyan tudjuk tartani minden szobában? Erről lesz szó a következőkben.

Hármas szabály - a lakberendezés egyik alapja

Valószínűleg már hallottad ezt a kifejezést - a lakás berendezésekor mindig kövesd a "hármas szabályt". Hogy mi is ez pontosan, és hogyan építsük be otthonunkba, arról profi szakemberek tippjei alapján írunk most részletesebben. A legtöbb tervező azt mondja, az alapelvet azért hozták létre, mert a páratlan számú tétel természetesebbnek és kevésbé kényszerűnek tűnik, mint a páros csoportosítás. Miért? Nos, főleg azért, mert a túl sok szimmetria miatt a szoba elavultnak és hidegnek tűnik.

Lényegében az a legjobb egyébként, ha megtaláljuk az egyensúlyt a szimmetria és az aszimmetria között. Az alábbi galériában bemutatjuk, miként tudod betartani az alapelvet minden szobában.

Három szín egy szobában Minden szobában célszerű a színeknél a 60-30-10 szabályt betartani. A fő árnyalat (60 százalék) mehet a falakra, a másodlagos alkalmazható a bútorokra (30 százalék), a harmadlagos (10 százalék) pedig mondjuk a kiegészítőkre.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak