DIY karácsonyfadíszek szinte azonnal - Gyerkőccel is nekivághatunk

Tegyük magunkat szabaddá 15 percre és csempésszünk az idei szeretet ünnepébe egy kis kreativitást! Írásunk négy ötletes, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető karcsonyfadíszt mutat be. Gyerekekkel is bátran nekiülhetünk, hisz látni fogjuk, hogy bárki megalkothatja a kézműves cukiságokat. Ragasztót, ollót elő, vágjunk bele!

Függő Rudolfok puzzleból

Az édes kis rénszarvasokat maximum 10 perc alatt legyárthatjuk. Szükségünk lesz pár darab puzzle-re, ragasztóra, kis selyemszalag darabokra (a ruhából kivágott akasztórész is megteszi), gyöngyre és körömlakkokra. Fessük be a kirakó darabkákat. Ragasszuk össze őket a képen látható módon, majd hátulra egy cellux segítségével fixáljuk a selyemszalagot. A szemek következnek. Rögzítsük a fehér gyöngyöket ragasztóval. A pupillákat és az orrocskát körömlakkal fessük rá. Ha szeretünk rajzolni, az agancsokat különböző mintákkal dekorálhatjuk.

Parafadugóból készült dekorációk

Ami kelleni fog: parafadugók, olló, ragasztó, szalag és táblaszög. Vágjunk legalább 3 részre minden dugaszt, hogy az elkészült dísz minél keskenyebb legyen majd. Ha kitaláltuk melyik alakzatot szeretnénk megcsinálni, ragasszuk össze a dugókat aszerint. Kétszer keresztezzük egymáson a selyemszalagot, majd  a tetejére helyezzük az akasztónak szánt darabot szintén keresztezve. Szúrjuk át a táblaszöget úgy, hogy az minden rétegen áthaladjon a biztos rögzítés érdekében. Mehet az ágra!

Fotók: craftster.org, pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!