A színek jelentése - Mit árul el rólad az otthonod?

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy nagyon fontos a szoba színeinek alapos átgondolása, majd kiválasztása. Köztudott, hogy a pasztellszínek nyugtató hatásúak, míg az élénk színek amellett, hogy feldobják lakásunkat, izgatóak is lehetnek.

Persze nem csak a fentiekre kell odafigyelnünk, hanem magának a színnek a megválasztására is, hiszen minden szín elárul valamit rólunk is, illetve nagymértékben befolyásolhatja hangulatunkat.

A tiszta fehér

Nyugtató, frissítő, pihentető hatású. A színskála összes színével, akármilyen anyaggal, formával párosítható, mindennel jól néz ki. A könnyedséget, békét és a szűziességet jelképezi, ezért bármelyik szobának remekül áll, ráadásul, aki betéved, tudni fogja, hogy egy letisztult emberrel áll szemben.

A depressziós fekete

A fekete örök divat, mégis bánjunk óvatosan vele a falakon. Ha mind a négy fal sötét, nagyban nő az esély arra, hogy melankóliába, esetleg mély depresszióba esünk. Érdemes úgy festeni, hogy a falak közül csak egyet festünk be feketére vagy mintákkal dobjuk fel az egyhangúságot. Ez a szín az örök sötétség, a káosz, a halál szimbóluma, így nem csoda, ha negatívan érezzük magunkat miatta.

A napos sárga

Vigyázz, mert nem könnyű megtalálni a sárgának azt az árnyalatát, amely az energiát, a napot és a jókedvet jelképezi. Ha rosszul választasz, állandóan ideges leszel tőle, sőt még szorongásra is kényszeríthet. Egyébként az örök fény, a fenség és a hatalom jelképe, így állandó jókedvről és emelkedett hangulatról árulkodik. A fehérrel és néhány zöld növénnyel párosítva energiabombává varázsolhatod otthonodat.

A kevert narancssárga

Az előbb láthattuk, hogy a sárga boldogságot sugároz, a hozzákevert piros viszont a szexualitásra van hatással, így egy igazán impozáns kis helységet alakíthatunk ki a narancssárga segítségével, ráadásul a szellem és a libidó egyensúlyát eredményezi. Azonban itt is ügyelni kel arra, hogy ne vigyük túlzásba, mert idegességet okozhat a túl nagy intenzitás. Ha mégis ez történt volna, fehérrel tudod oldani a feszültséget.

A tüzes piros

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Nem érdemes pirosra festeni a házat, mert erőteljessége miatt hosszútávon rendkívül zavaró hatást fog kelteni. Ez a szín a veszély, a vér, a szexualitás és a tűz színe, pont ezért nem ajánlott túl sokat használni belőle. Elárulja a lakás tulajdonosának élethez való hozzáállását. A bordóval is óvatosan kell bánni, mert képes összenyomni, bár egy picit használhatjuk bátrabban is.

Oldalak

  • 1
  • 2