Íme 6 trükk, amivel falak kibontása nélkül is növelheted a teret

Elég csak jól használni a fényeket, a színeket a rétegzést, valamint a tükröket és máris tágasabb hatású szobát kapunk eredményül. Mutatjuk, hogyan csináld.

1. Használj rengeteg világos színt

Bizonyára már te is hallottál róla, hogy a falak fehérre festésével egy szoba tágasabb érzést ad. De ezt a hatást még inkább növelheted, ha a bútorokból is a hasonlóan világos színűeket választod. Elsőre talán nem hangzik túl praktikusnak, de ez a világos irányvonal is élhetőbbé tehető néhány színes takaróval és dekorelemmel. Ezek együttesével nem kell attól tartanod, hogy a nappali azt az érzést sugallja, hogy lehetetlen a szoba tisztán tartása. Úgy érzed, hogy egy fehér kanapé nálad nem jó választás? Egy középárnyalatú szürke szín is tökéletes alternatíva lehet, amely elrejti az esetleges foltokat, pecséteket, kevésbé látszik meg rajta egy-egy hajszál, vagy sérülés.

2. Adj hozzá egy kis drámai feketét

Csak azért, mert sok világos színt használunk, nem jelenti azt, hogy nem vihetünk be egy kis drámát is. Néhány kisebb fekete kiegészítő bevonása érdekes és erős kontrasztot ad a térnek. A fekete-fehér minták pont annyi pluszt nyújtanak, amelytől a szoba élettel telibbnek tűnik anélkül, hogy összehúzná a teret. Ilyen hatást érhetünk el a fekete-fehér képekkel, és művészi alkotásokkal is. Néhány kontraszt hozzáadása a mélységek kölcsönhatását eredményezi, ahol bizonyos darabok előtérbe, mások pedig háttérbe kerülnek. Ez becsapja a szemet, és a teret máris nagyobbnak látjuk.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak